Dan Barna face praf Guvernul Dăncilă. ”Este un partid de penali” 1
Ultima Ora Politic

Dan Barna face praf Guvernul Dăncilă. ”Este un partid de penali”

Liderul USR, Dan Barna, i-a acuzat marți pe social-democrați că au blocat vacantarea mandatului lui Octavian Goga, afirmând că PSD ”a rămas un partid de penali” care apără infractorii și care nu mai are nicio legitimitate să conducă România.

”Au preferat să blocheze întreaga ședință, să suspende întreaga ședință pentru a face încă o dată bloc în jurul unui condamnat penal. Este un partid de penali, un partid care nu mai are nicio legitimitate să conducă România, un partid care sper să plece de la guvernare prin moțiunea care se va vota joi, sunt foarte optimist de rezultatul acestei moțiuni”, a declarat Dan Barna.

Liderul USR a mai spus că la începutul ședinței exista cvorum, dar PSD a decis să boicoteze ședința.

”Românii văd încă o dată explicit că PSD, chiar dacă Liviu Dragnea e în pușcărie, a rămas același partid care apără infractorii, care face bloc în jurul infractorilor, care face tot ce poate să păstreze în structura Parlamentului persoane condamnate. (…) Miza este una foarte clară. În locul acestui deputat intra următorul deputat de la PMP, care ar fi votat pentru moțiunea de cenzură. Este miza de a mai ciupi un vot din blocul celor care vor ca moțiunea de cenzură să treacă și guvernul Dăncilă să devină istorie”, a adăugat Barna.

Camera Deputaților nu a avut cvorumul necesar, marți, pentru a vota vacantarea mandatului deputatului PSD (ex PMP) Octavian Goga. Au fost prezenți 157 deputați, iar pentru a fi întrunit cvorumul trebuiau să fie 165. Prin urmare, ședința a fost suspendată.

Alexandru Teacă trebuia să depună jurământul ca deputat PMP, în plenul de marți al Camerei Deputaților, de la ora 14.30, în locul lui Octavian Goga, după ce plenul ar fi votat vacantarea mandatului acestuia.

Alexandru Teacă este următorul candidat pe lista PMP pentru Camera Deputaților al PMP Covasna, a afirmat liderul deputaților PMP Marius Pașcan, pentru MEDIAFAX.

Încă din luna octombrie a anului trecut, PMP solicită ca Parlamentul să ia act de încetarea mandatului de deputat al lui Octavian Goga, condamnat definitiv în 2018 pentru conducerea fără permis şi sustragere de la prelevarea mostrelor biologice.

Pe 24 septembrie 2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis condamnarea definitivă a deputatul Octavian Goga la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare şi interzicerea unor drepturi, pentru infracţiunile de conducere fără permis şi sustragere de la prelevarea mostrelor biologice.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.