Cutremur în Poliție! Șeful Serviciului de Protecție Internă Suceava, trimis în judecată pentru luare de mită! FOTO 7
Justiție Ultima Ora

Cutremur în Poliție! Șeful Serviciului de Protecție Internă Suceava, trimis în judecată pentru luare de mită! FOTO

Șeful Serviciului Județean de Protecție Internă Suceava a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită și divulgarea unor secrete de stat.

Procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților Florin Timu, la data faptelor șef al Serviciului Județean de Protecție Internă Suceava pentru luare de mită, în formă continuată, divulgarea secretului care periclitează securitatea națională, în formă continuată, folosire de informații ce nu sunt destinate publicității și fals în declarații în formă continuată, și a lui Radu Obreja, la data faptelor șef al Compartimentului Regim Permise de Conducere și Examinări din Suceava, pentru dare de mită, în formă continuată.

„În acel context, în scopul asigurării protecției juridice a activității infracționale de corupție desfășurată la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.Î.V) Suceava, în perioada 2017 – 2020, inculpatul Timu Florin Constantin, în calitate de șef al Serviciul Județean de Protecție Internă Suceava, ar fi pretins și, ulterior, ar fi primit de la inculpatul Obreja Radu-Ionuț, în mod direct sau prin intermediar, diverse sume de bani (în total 25.100 euro) pentru a nu-și îndeplini îndatoririle de serviciu legate de informarea organelor de urmărire penală cu privire la cele menționate mai sus”, arată procurorii.

De asemenea, în aceeași perioadă, inculpatul Florin Timu ar fi divulgat fără drept informații clasificate „strict secret”, dar și informații nedestinate publicității pe care le deținea în virtutea funcției, astfel încât Radu Obreja sau complicii săi să poată evita o eventuală răspundere penală.

Totodată, procurorii susțin că în perioada 2018 – 2020, Florin Timu ar fi consemnat în cuprinsul declarațiilor de avere date necorespunzătoare adevărului referitoare la mai multe imobile.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui imobil ce aparține inculpatului Florin Timu.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Suceava”, arată DNA.

Cutremur în Poliție! Șeful Serviciului de Protecție Internă Suceava, trimis în judecată pentru luare de mită! FOTO 8

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii