CUTREMUR în Poliție! Niciun șef nu mai rămâne în funcție! 1
Social Ultima Ora

CUTREMUR în Poliție! Niciun șef nu mai rămâne în funcție!

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat vineri una dintre cele mai așteptate mișcări: săptămâna viitoare va fi anunţat calendarul organizarii concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de conducere în toate stucturile MAI.

Doar în Poliţia Română, din 4.800 de posturi de conducere, 1.380 sunt ocupate de împuterniciţi. Lucian Bode anunţă că doreşte ”management predictibil stabil” în toate structurile MAI.

Una dintre marile problemele ale ocupării posturilor de conducere de către interimari este lipsa de independență a acestora în raport cu autoritățile locale.

”Faptul că, doar în Poliţia Română, din 4.800 de posturi de conducere, 1.380 sunt împuterniciţi arată că este nevoie urgent ca această procedură să înceapă. Vorbim de peste 30% din posturi. La nivelul IGSU concursurile se derulează pentru 37 de posturi de conducere. Pentru IGPR, IGPF, IGAV, pentru DGPI şi DGA am primit în această spptămână o propunere de calendar, pe etape, pe care fiecare inspector general, şef de structură le are”, a declarat, vineri, la Zalău, Lucian Bode, potrivit News.ro.

Acesta anunţă că sătămâna viitoare va fi făcut public calendarul concursurilor la nivelul acestor structuri.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.