Cursuri de limbă, jocuri lingvistice interactive, speak-dating de Ziua Europeană a Limbilor 1
Cursuri de limbă, jocuri lingvistice interactive, speak-dating de Ziua Europeană a Limbilor
Ultima Ora Social

Cursuri de limbă, jocuri lingvistice interactive, speak-dating de Ziua Europeană a Limbilor

ICR Istanbul coordonează ediția 2019, un eveniment EUNIC Istanbul

Institutul Cultural Român ”Dimitrie Cantemir” de la Istanbul este la cârma organizării unui foarte important eveniment: Ziua Europeană a Limbilor, care va avea loc în data de 26 septembrie 2019, între orele 12:00 și 18:00, la Centrul de Congrese și Cultură prof. dr. Fuat Sezgin, din cadrul Universității Istanbul.

În context, subliniem că directorul ICR Istanbul deține președinția clusterului EUNIC Istanbul, și este pentru a opta oară când celebrăm Ziua Europeană a Limbilor, cel mai important și amplu eveniment al rețelei europene a institutelor culturale naționale (EUNIC).

Diversitatea culturală și lingvistică va fi sărbătorită pe parcursul a șase ore, prin derularea de varii activități cultural-artistice – de la cursuri de limbă, jocuri lingvistice interactive, speak-dating, identificarea de cuvinte comune, până la concurs de vânătoare de comori.

Parteneriatul cu Universitatea Istanbul va asigura prezența părții cultural-artistice în program prin organizarea unor spectacole de muzică, teatru și poezie în limbi străine, pregătite și susținute de studenții Facultății de Litere.

Ca şi în anii precedenţi, fiecare institut va avea propriul stand de prezentare, publicul putând afla informații despre ofertele de cursuri de limbă ale institutelor și reprezentanțelor culturale participante și vor avea ocazia de a conversa în toate limbile europene prezentate la eveniment. Premiile competițiilor vor consta în cursuri gratuite de limbă, obiecte de promovare a țării și multe alte surprize.

Delegația Uniunii Europene în Republica Turcia, cu sediul la Ankara, se va alătura evenimentului multilingvist și multicultural.

Organizator principal este EUNIC Istanbul (Institutele culturale europene care fac parte din clusterul EUNIC), iar partener local este Universitatea Istanbul.

La ediția de anul acesta vor lua parte zece institute culturale și misiuni diplomatice europene din Istanbul: Consulatul General al Bulgariei, Consulatul General al Poloniei, Centrul Educațional Olandez Nesso, Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Istanbul, Institutul Cervantes, Institutul Francez, Institutul Goethe, Institutul Cultural Italian, Consulatul General al Greciei – Șișmanoglio Megaro, Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” Istanbul.

Institutul Cultural Român ”Dimitrie Cantemir” de la Istanbul va avea stand de prezentare, va oferi vizitatorilor cursuri introductive de limba română pentru străini, cu o durată de 30 de minute; se va implica în participarea la jocuri și activităţi lingvistice comune „European Language Jeopardy/ Q & A”, „Speak – Dating”, „Treasure Really Hunter”, „Cuvinte comune”; va acorda premii precum: curs gratuit de limbă română pentru o persoană, mici obiecte de artizanat și dulciuri românești.

Cursurile de limba română vor fi susținute de Jenny Marilena Vișa, profesoară de limbă română.

Ziua Europeană a Limbilor se serbează din 2001 și, tot de atunci, un număr semnficativ de persoane sunt încurajate să învețe cât mai multe limbi străine. Obiectivul acestui eveniment este de a promova plurilingvismul, construind o punte esențială de comunicare între popoare, dar și un instrument de interes turistic sau profesional.

Printre obiectivele principale vizate de reprezentanța ICR Istanbul se numără: celebrarea diversităţii culturale şi lingvistice europene; coordonarea și colaborarea cu celelalte institute culturale şi misiuni diplomatice europene prin derularea de activităţi comune sub egida culsterului EUNIC Istanbul; promovarea cursurilor de limbă şi civilizaţie română, artişti şi creaţii culturale din România; prezentarea imaginii şi activităţilor ICR Istanbul, dar şi a clusterului EUNIC Istanbul prin organizarea stand-urilor cu materiale informative.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.