CRIZA specialiștilor din domeniul IT. Cum poate fi depășită?
Ultima Ora Social

CRIZA specialiștilor din domeniul IT. Cum poate fi depășită?

CRIZA specialiștilor din domeniul IT. Cum poate fi depășită?

Deputatul PNL, Dumitru Oprea, a solicitat ministrului Comunicațiilor și Societății Informaționale să prezinte soluţiile identificate, împreună cu Ministerul Educaţiei, astfel încât universităţile să atragă personalul didactic necesar pregătirii unui număr tot mai mare de studenţi în domeniul IT.

 

„Cu prilejul mai multor evenimente, ministrul Comunicațiilor a afirmat că se lucrează, împreună cu Ministerul Educației și cu reprezentanții universităților din România, pentru găsirea unor soluții viabile la criza de forță de muncă de pe piața IT, un fenomen care riscă să încetinească semnificativ creșterea acestui sector. Pe parcursul evenimentelor și nu numai, reprezentanții universităților au fost rezervați în privința posibilităților de a crește, în mod spectaculos, numărul de locuri alocat pentru specializările informatică, automatică și calculatoare, în special din cauza lipsei personalului didactic și a infrastructurii educaționale adecvate“, a declarat parlamentarul ieşean.

 

În acest context, deputatul PNL, Dumitru Oprea, a solicitat ministrului Comunicațiilor și Societății Informaționale informații privind suma alocată de la bugetul de stat pentru investiţiile în infrastructura educaţională specifică, investiţii prin care s-ar putea elimina una din cauzele crizei specialiştilor în IT. De asemenea, este important de aflat cum vede ministrul Comunicaţiilor rezolvarea acestei probleme în centrul universitar Iaşi, un important pol de creştere tehnologică din România.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.