Lovitură. După ce a fost demisă, Sorina Pintea ajunge pe mâna procurorilor DNA
Lovitură. După ce a fost demisă, Sorina Pintea ajunge pe mâna procurorilor DNA
Ultima Ora Politic

Crimele de la Săpoca. Ministrul Sorina Pintea primește lovitura de la Bruxelles. Demisia

Rareș Bogdan, eurodeputatul PNL, îi cere demisia Sorinei Pintea. Neregulile din sistem și tragediile de genul celei de la Spitalul Săpoca sunt datorate lipsei de personal. Este inadmisibil ca o singură persoană să aibe în grijă zeci de pacienți, mai ales când vorbim despre pacienți cu probleme psihice. Politicianul din Opoziție mai acuză că ministrul Sănătății esti mai preocupat de imaginea sa decât de rezolvarea neregulilor.

„Doamnă ministru al Sănătății, demisia!!! Ați trimis corpul de control la Săpoca pentru a constata ceea ce știm deja cu toții! Dacă doreați să schimbați ceva în bine, o făceați! Dar sunteți preocupați doar de imagine, iar când bubuie ceva, vă ocupați tot de imagine!”, a scris europarlamentarul Rareș Bogdan pe Facebook.

Acesta a publicat și mesajul unui angajat al unui spital de psihiatrie în care vorbește despre lipsa personalului și a dotărilor din sistem și care în vizținea liberalului dovedește incompetența ministrului Pintea.

„Lucrez ca supraveghetor într-un spital din România si cînd plec de acasă imi pup nevasta si copilul pentru ca nu se stie dacă mai apuc (la tura de noapte suntem 2 asistente 2 infirmiere un supraveghetor la 75, am avut si 80 de pacienți din care pot fi si 10 in sevraj); sunt singurul bărbat la 75 de paturi, stau pe hol sa vad usile la camere dar nu pot vedea in niciun salon sa nu creadă cineva că e ușor, am făcut cerere sa ne bage 2 de noapte si a spus că norma prevede 1 singur.

Vin pacienți periculoși care sunt adusi de 6 mascați cu cătușe si eu trebuie sa am grijă de el singur; e ușor să vorbești din afara sistemului, dar pentru noi e greu, raspund pentru fapte pe care nu pot sa le controlez; dacă au gresit trebuie să plătească, dar poate se schimbă ceva in tot sistemul”, este mesajul angajatului publicat de Rareș Bogdan.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii