Crescătorii de porci Mangalița cer Antena 1 să schimbe numele serialului de comedie. Ce i-a supărat 1
Ultima Ora Social

Crescătorii de porci Mangalița cer Antena 1 să schimbe numele serialului de comedie. Ce i-a supărat

Mangalița nu vrea să fie asociat cu… Mangalița. Asociața Crescătorilor de Suine Mangalița s-a supărat pe Antena 1, post care va avea un serial cu numele Mangalița (numele unei localități fictive din film), scrie paginademedia.ro.

Ce i-a supărat pe crescătorii de porci? De ce sunt atât de porniți, încât cer Antena 1 să redenumească serialul de comedie Mangalița, cel care are premiera în această săptămână?

Au trimis și un document oficial cătra stație.

Asocierea dintre serialul postului Intact și rasa de animale „aduce prejudicii grave crescătorilor onești”, notează un document trimis de Asociația Crescătorilor de Suine Autohtone Mangalița și Bazna către Antena 1, obținut de Paginademedia.ro.

„Rasa de suine Mangalița reprezintă mândria României, sub nici o formă nu reprezintă furt, lipsă de respect, păcăleală, muncă puţină cu profit maxim, dezinteres”, subliniază documentul.

Contactați de Paginademedia.ro, reprezentanții asociației susțin că au depus, recent, o cerere de înregistrare a mărcii „Mangalița” la OSIM.

„Nu vrem să intrăm în conflict cu cei de la Antena 1, însă vrem ca ei să schimbe numele serialului”, au mai spus aceștia pentru Paginademedia.ro.

Pe de altă parte, contactați de Paginademedia.ro, reprezentanții Antena 1 au precizat că marca „Mangalița” este deja înregistrată la OSIM, în categoria de „telecomunicaţii, difuzarea de programe radio şi/sau TV”.

Cererea pentru marca Mangalița a fost depusă de Antena Group încă din primăvară, după cum arată captura de mai jos:

Crescătorii de porci Mangalița cer Antena 1 să schimbe numele serialului de comedie. Ce i-a supărat 2

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.