CORUPȚIA UCIDE. Tânărul din Neamț care a fost dus în Belgia NU a fost Operat. E în stare critică 1
Ultima Ora Social

CORUPȚIA UCIDE. Tânărul din Neamț care a fost dus în Belgia NU a fost Operat. E în stare critică

CORUPȚIA UCIDE. Tânărul din Neamț care a fost dus în Belgia NU a fost Operat. E în stare critică

Tânărul grav rănit în explozia care s-a produs, miercuri, la un bloc de locuințe din Piatră Neamț este în continuare în stare gravă. Acesta nu a putut fi operat deocamdată, dar medicul sau se declara optimist, spune ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Pintea a spus, vineri dimineață, la Sibiu, că a primit raportul în ceea ce privește starea tânărului grav rănit.

„Sunt 50 – 50, șansele. Nu a putut fi operat, doar curățate plăgile, pentru că starea lui este încă foarte gravă. Medicul care-l ține sub observație este optimist în ceea ce-l privește, deși starea să este forțe gravă”, a precizat Sorina Pintea, citată de Mediafax.

Tânărul cu arsuri pe 65 la sută din corp a fost transferat joi în Belgia, după ce a fost dus cu ambulanță de la Piatră Neamț la Iași în stare gravă, intubat și ventilat mecanic, și operat acolo.

Românii din Belgia strâng fonduri pentru familia lui

Comunitatea românilor din Belgia a început o campanie de strângere de fonduri pentru a ajută familia tânărului ars în explozia de miercuri, de la Piatră-Neamț, că să poată fi lângă acesta, la Charleroi, potrivit Agerpres.

Unul dintre inițiatorii campaniei, Cornel Radu-Loghin, a postat pe pagină să de Facebook un mesaj despre această acțiune umanitară menită să i se poată asigura tatălui tânărului cazare într-o locuința pentru lungă perioada cât va stă alături de copilul sau.

„Căutăm cazare în Charleroi, cât mai aproape de Grand Hopital De Charleroi – I.m.t.r., Rue de Villers 1, 6280 Loverval, Belgium! Această cerere este pentru tatăl lui Alexandru Baiasu, tânărul de 29 de ani, victima a incendiului din Piatră Neamț, transferat ieri la acest spital.

În acest moment, domnul Ionel Baiasu a primit o camera la subsolul spitalului, o camera folosită de medicii de garda, dar este o soluție temporară. Va trebui să fie acolo, alături de Alexandru, săptămâni bune de acum înainte. (…) Vom publică periodic ce donații s-au făcut, cu păstrarea confidențialității datelor personale a donatorilor”, a scris Cornel Radu-Loghin.

O explozie urmată de incendiu s-a produs miercuri, într-un bloc din Piatră Neamț, trei persoane fiind transportate la spital.

Tânărul cu rănile cele mai grave a reușit să iasă singur din bloc, iar apoi a leșinat.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.