CORONAVIRUS! Încă o localiatate a intrat în carantină. Este cea de a treia din România 1
Ultima Ora #coronavirus Sănătate Social

CORONAVIRUS! Încă o localiatate a intrat în carantină. Este cea de a treia din România

Orașul Făget și satele aparținătoare Bichigi, Temerești și Colonia Mică vor fi plasate în carantină din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus. 47 de persoane au fost testate pozitiv aici, iar ele au intrat în contact cu multe altele.

Asta a determinat autoritățile să ia în calcul instituirea carantinei. Decizia a fost luată prin vot de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș. Măsura carantinării va intra în vigoare duminică, începând cu ora 19.00. Deja sunt plasate în carantină localitatea Gornet, din județul Prahova, și localitatea Cartojani din județul Giurgiu.

Potrivit Prefecturii Timiș, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a decis duminică, prin vot, instituirea carantinei zonale în orașul Făget și în satele aparținătoare Bichigi, Temerești și Colonia Mică.

Hotărârea a fost luată pentru că în aceste zone au fost înregistrate deja 47 de contaminări cu SARS-CoV-2, iar persoanele testate pozitiv au intrat în contact direct cu multe altele.

Comitetul a luat decizia și ținând cont de propunerea Direcției de Sănătate Publică Timiș și  de avizul Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Combatere al Bolilor.

Măsura carantinării va intra în vigoare duminică, ora 19.00, și va fi valabilă 14 zile.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.