Incredibil. Șerban Nicolae vrea la Cotroceni. Și-a anunțat candidatura
Șerban Nicolae a izbucnit după declarația lui Iohannis. ”E bătaie de joc”
Ultima Ora Politic

Contraziceri în PSD. Șerban Nicolae îl spulberă pe Tudorel Toader

Senatorul PSD Șerban Nicolae a declarat, miercuri, la Parlament, că ultimele modificări din Justiției prin OUG nu-și aveau rostul, din moment ce Legile Justiției au fost adoptate de Parlament după un an de dezbatere.

„Nu, bineînțeles că nu (PSD nu și-a dat girul pe OUG în Justiție). Eu cred că nu trebuia să existe nicio Ordonanță de Urgență după ce am dat Legile Justiției care au stat în dezbatere mai mult de un an, dar nu pot să apreciez fără să văd exact care a fost motivarea și ce s-a propus, dacă se justifică OUG sau nu. (…) Dacă vine OUG și a venit în Parlament, dacă merge la Camera Deputaților, va veni decizional la Senat și mă pronunț când văr. (…) Sunt mult lucruri de analizat, și la Guvern, și la fiecare ministru în parte, dar bilanțuri intermediare nu sunt foarte utile.(…) Mă voi pronunța pe aceste OUG, fără a face speculații, atunci când vor veni la Senat”, a declarat senatorul PSD Șerban Nicolae, miercuri, la Parlament, conform Mediafax.

Pe de altă parte, senatorul PSD a spus că este necesară o OUG pentru modificarea Codului Penal, așa cum s-a stabilit într-o ședință CEx a PSD.

„Era o soluție corectă, pentru că în ciuda unei propagande intense, Codul penal din România nu se aplică doar PSD și nu se aplică doar lui Liviu Dragnea. Sunt foarte mulți alți cetățeni ai României despre care se vorbește mai puțin, care au de suferit consecințele unor legi făcute prost”, a spus Nicolae.

Modificările anunțate de ministrul Justiției, Tudorel Toader au stârnit ample nemulțumiri, mai ales în rândul magistraților. OUG pentru legile Justiţiei, care a fost publicată miercuri seară în Monitorul Oficial, prevede o serie de modificări, precum numirea procurorilor de rang înalt sau chiar atribuţiile şefului Secţiei de anchetă. După câteva zile, Tudorel Toader, a anunțat că Guvernul va abroga articolul 54 din OUG pe legile justiției, care permitea judecătorilor să devină șefi de parchete și care muta avizul pe numirile procurorilor de rang înalt de la Secția pentru Procurori a Consiliului la plenul CSM.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.