Contracandidatul lui Augustin Lazăr, critici la adresa actualului procuror general, după susținerea lui Kovesi
Ultima Ora Justiție

Contracandidatul lui Augustin Lazăr, critici la adresa actualului procuror general, după susținerea lui Kovesi

Procurorul Marian Drilea susține că Augustin Lazăr a gestionat greșit situația de la DNA, prin susținerea Laurei Codruța Kovesi, menționând că în cazuri similare, dacă ar ocupa funcția de procuror general, ar dispune verificări.

Întrebat cum vede gestionarea situației de la DNA de către Augustin Lazăr, în contițiile în care acesta a susținut-o pe Kovesi, Marian Drilea a răspuns : „Pentru toate aceste situatii exista cai legale, procuror general poate sa efectueze controale. Orice semnalizare a unei incalcari a normelor privind exercitarea atributiilor de catre procurori, chiar si din mass-media, trebuie urmate de verificate, nu trebuie ferite de analiza publica, trebuiesc exprimate cu obiectivitate si sa se mentioneze cauzele care au determinat aceste dereglari si masurile dispuse”.

„Nu a fost gestionata in mod corespunzator, ca pozitia a fost de aparare a persoanelor care astazi se constata ca nu au avut conduita corespunzatoare”, a completat Drilea.

Marian Drilea este unul dintre cei patru procurori candidați la funcția de procuror general al României, fiind magistratul care l-a interceptat pe Traian Băsescu atunci când ocupa funcția de președinte al României.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.