600.000 consumatori de droguri "condamnați" la executarea pedepselor penale?
600.000 consumatori de droguri "condamnați" la executarea pedepselor penale?
Ultima Ora Social

Consumul de droguri în rândul tinerilor: cauze, efecte și soluții

Ca urmare a conferinței de presă susținută în data de 16 septembrie de către directorul executiv al Centrului Internaţional Antidrog (CIADO), domnul Gigel Lazăr, legat de tendinţa de creștere a consumului de droguri în rândul tinerilor, le-am propus colegilor mei din Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport a Camerei Deputaților organizarea unui eveniment cu tema “Consumul de droguri în rândul tinerilor: cauze, efecte și soluții”, unde să invităm toți factorii implicați și interesați de acest subiect care din păcate ia ambloare în rândul tinerilor din România.

Din rezultatele ultimelor două cercetări, din 2013 şi 2016, se observă o creştere a consumului experimental de droguri ilicite de la 6,6% la 7,6% pe segmentul de vârstă 14-64 de ani, dar şi a consumului la populaţia de 16 ani de la 5%, la 10%, iar referitor la studenţi deja se atinge pragul alarmant de 21% consum ocazional de droguri.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Asociaţia Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului – CIADO şi Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar-Bucureşti, a semnat luni, 23 septembrie, un acord de parteneriat, în temeiul Strategiei Naţionale Antidrog şi a Strategiei Municipale Antidrog. În baza acestui acord se vor demarara o serie de proiecte în unităţile şcolare din Capitală, care au la bază prevenția și conștientizarea pericolului consumului de droguri în rândul tinerilor.

Îmi doresc ca și Parlamentul României să se alăture eforturilor deja existente pentru a reduce consumul de droguri în rândul tinerilor.

M-am bucurat să văd că propunerea mea a fost acceptată, urmând ca în data de 21 octombrie să adunăm toți factorii importanți și interesați la Palatul Parlamentului pentru a găsi soluții la această problemă.

Detaliile legate de ora și sala unde se va desfășura evenimentul vor fi comunicate ulterior, a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PNL Sorin Dan Moldovan.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.