150 de medici s-au întors anul trecut în ţară. De trei ori mai mulţi au anunţat că pleacă
E dezastru. Nu avem medici. Oferte incredibile pentru a atrage personal
Ultima Ora Social

Consultații gratuite în satele izolate din Delta Dunării. Acțiune a medicilor militari români și americani

Un grup alcătuit din medici militari din Forțele Navale Române și personal medical al Gărzii Naționale din statul american Alabama oferă servicii medicale gratuite în câteva localități izolate din Delta Dunării, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale (SMFN), obiectivul principal al acestei acțiuni, care se desfășoară până vineri, 6 septembrie, îl reprezintă instruirea personalului medical și diversificarea modalităților de acțiune în sprijinul populației civile.

„Luni, 2 septembrie, caravana medicală a început misiunea în localitatea C.A. Rosetti, unde au fost consultate circa 100 de persoane. Cele 23 de cadre medicale militare au instalat un ambulatoriu care a fost împărțit în săli de triaj, de recoltare sânge și de consultații – medicină internă, oftalmologie, medicină dentară și pediatrie”, se precizează într-un comunicat al SMFN.

Localnicii au beneficiat de servicii medicale gratuite și au primit informații referitoare la măsurile de acordare a primului ajutor. Până la sfârșitul săptămânii, sunt programate astfel de acțiuni și în localitățile Cardon, Sfiștofca, Letea și Sulina.

Activitatea desfășurată de personalul medical din Forțele Navale Române și din statul american Alabama se înscrie în sfera acțiunilor umanitare, în sprijinul populației civile din zonele izolate ale Deltei Dunării, iar suportul logistic este asigurat de către militarii Regimentului 307 Infanterie Marină din Babadag.

„Acțiunea medicilor militari români și americani subliniază importanța interoperabilității bilaterale, în cadrul parteneriatului strategic româno-american, și consolidează modalitățile de reacție din domeniul măsurilor de apărare colectivă al NATO”, au mai transmis reprezentanții Forțelor Navale.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.