Gara de Nord va fi modernizată. Ce promite Răzvan Cuc iubitorilor de fotbal
Atac la Ministrul Cuc. ”Dacă vă încurcă studenții, dați-vă demisia”
Ultima Ora Politic

Construcția de drumuri expres și autostrăzi, un test imposibil de trecut de ministrul Răzvan Cuc

Starea infrastructurii rutiere din România, lipsa perspectivelor realiste în ceea ce privește reabilitarea, construcția de șosele, drumuri expres și autostrăzi și incompetența actualului guvern de a genera proiecte majore sunt reclamate de deputatul PNL de Brăila Vasile Varga. Parlamentarul atrage atenția că, deși România este în continuare pe ultimul loc în Europa la acest capitol, guvernul s-a dovedit incapabil să atragă fonduri europene, dar se laudă cu studii de fezabilitate care rămân doar pe hârtie.

”Asistăm la această lipsa de implicare a guvernului într-o problemă stringentă pentru România, care ține în loc dezvoltarea comunităților. L-am ascultat recent pe controversatul ministru al Transporturilor, domnul Răzvan Cuc, care și-a exprimat nemulțumirea la adresa directorilor din Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și a celor din Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri, oameni care, în opinia sa, s-ar face vinovați de ritmul prea lent în care se derulează construcția de drumuri și autostrăzi. Așa o fi, poate că și aceste instituții or fi pline de oameni incompetenți, numai că PSD și ALDE, au preluat guvernarea de mai bine de doi ani și au avut tot timpul din lume să eficientizeze activitatea Ministerului Transporturilor și a direcțiilor din subordine. Au remaniat ce au vrut, au schimbat așa cum au dorit miniștrii și au numit oamenii pe care i-au vrut. Aruncă astăzi vina pe funcționari, pentru a scăpa de responsabilități, ceea ce dovedește infantilism politic și administrativ, în loc să recunoască faptul că, pur și simplu, nu se pricep decât la spectacolul ieftin al inaugurărilor triumfaliste, pentru câțiva kilometri de asfalt”, este de părere deputatul Vasile Varga.

Parlamentarul brăilean consideră că, dacă în instituțiile din teritoriu sau de la București, se mai găsesc încă specialiști care știu cum trebuie organizate lucrurile ca să intrăm în rândul țărilor civilizate, incompetența guvernanților, absența marilor proiecte prin care să fie atrase fondurile europene rămân problemele reale, care condamnă România la stagnare economică.

”Am să dau un singur exemplu, din zona pe care o reprezint în parlament: orașele Brăila și Galați formează cea mai mare aglomerare urbană din România, după București. În fiecare an, noi, parlamentarii brăileni din opoziție, am depus amendamente la proiectele de buget, pentru construcția de drumuri expres Brăila – Focșani, Brăila – Slobozia. În fiecare an, ne-au fost respinse de majoritatea PSD-ALDE, care nu ia în calcul faptul că ne aflăm în inima Bărăganului, unde activitatea agricolă este intensă, iar transportul cerealelor trebuie să se facă rapid și în condiții de siguranță. Nu ia nimeni de la putere în calcul că, din iunie și până în septembrie, sute de mii de mașini tranzitează județul Brăila, în drumul spre litoralul românesc sau cel bulgăresc. Iar astăzi, pentru că se știu repetenți la construcția de drumuri expres și autostrăzi, guvernanții încearcă să paseze responsabilitatea și caută vinovați din categoria «Acarului Păun», prin ministere și direcții. În doi ani, au operat patru numiri la Ministerul Transporturilor. Au început cu Răzvan Cuc, au continuat cu Felix Stroe și Lucian Șova, au revenit la Răzvan Cuc. Situația a rămas aceeași: România este tot la coada Europei, în ceea ce privește infrastructura rutieră, fapt semnalat chiar de colega lor de partid, comisarul european Corina Crețu, care și-a arătat indignarea față de incapacitatea guvernului de a scrie și a promova proiecte. Sunt curios de câte schimbări ministeriale mai este nevoie, înainte de a mai inaugura doi-trei kilometri de autostradă, acolo unde se îngrămădesc cu toții la tăieri de panglici, în fața camerelor de luat vederi. Un lucru îmi este, însă, clar: construcția de drumuri expres și autostrăzi a fost și rămâne un test imposibil de trecut de miniștrii social – democrați care s-au perindat pe la Transporturi! ”, a mai precizat deputatul Varga într-un comunicat remis newsteam.ro

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.