CONSOLIDAREA CAPACITĂȚII UNITĂȚILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT DE STAT DIN COMUNA ADUNATII COPACENI JUDETUL GIURGIU , ÎN VEDEREA GESTIONĂRII SITUAȚIEI DE PANDEMIE GENERATĂ DE VIRUSUL SARS-COV-2”, cod SMIS 145504 1
Social Ultima Ora

CONSOLIDAREA CAPACITĂȚII UNITĂȚILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT DE STAT DIN COMUNA ADUNATII COPACENI JUDETUL GIURGIU , ÎN VEDEREA GESTIONĂRII SITUAȚIEI DE PANDEMIE GENERATĂ DE VIRUSUL SARS-COV-2”, cod SMIS 145504

La data de 23.06.2022, a fost semnat contractul de finanțare nr. 1558, între UAT COMUNA ADUNAȚII COPĂCENI, în calitate de beneficiar, pe de o parte, și MINISTERUL INVESTITIILOR SI PROIECTELOR EUROPENE în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Infrastructura Mare 2014 – 2020.

Astfel, începând cu 24.06.2022, UAT COMUNA ADUNATII COPACENI derulează proiectul „CONSOLIDAREA CAPACITĂȚII UNITĂȚILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT DE STAT DIN COMUNA ADUNATII COPACENI  JUDETUL GIURGIU , ÎN VEDEREA GESTIONĂRII SITUAȚIEI DE PANDEMIE GENERATĂ DE VIRUSUL SARS-COV-2, cod SMIS 145504, proiect finanţat prin Programul Operațional Infrastructura Mare, Axa Prioritară 10 – Protejarea sănătății populației în contextul crizei sanitare cauzate de COVID-19, creșterea eficienței energetice și utilizarea surselor regenerabile de energie, Obiectivul Specific 10.1 Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de Covid-19 și al consecințelor sale sociale. 

Obiectivul general al proiectului este cresterea capacitatii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 in comuna Adunatii Copaceni, prin diminuarea riscului de propagare a infectiei cu SARS –COV–2 în sistemul public de educatie preuniversitara.

In contextul crizei sanitare provocata de virusul SARS COV-2 se impun masuri la nivel local de crestere a capacitatii de gestionare a crizei in sensul diminuarii riscului de propagare a infectiei in sistemul public de educatie , respectiv in scoli si gradinite.

Proiectul contribuie la îndeplinirea obiectivelor, indicatorilor de rezultat si de realizare ai axei prioritare 10 din POIM Protejarea sănătății populației în contextul crizei sanitare cauzate de COVID-19, creșterea eficienței energetice și utilizarea surselor regenerabile de energie ,Obiectivul Specific 10.1 Cresterea capacitatii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 prin achizitionarea de catre Primarie si punerea la dispozitie catre unitatile de invatamant de pe raza unitatii administrativ teritoriale (pentru uzul elevilor si a cadrelor didactice) de echipamente de protectie medicala impotriva SARSCov2, cu scopul protejarii sanatatii populatiei in contextul pandemiei cauzate de de COVID-19.

Proiectul contribuie la urmatorul indicator de realizare imediata:

2S130 Entitati publice dotate / sprijinite pentru gestionarea crizei sanitare cauzate de SARS-CoV-2 – nr.unitati 4 (Scoala Gimnaziala Nr.1 Adunatii-Copaceni , unitate cu personalitate juridica, si unitatile de invatamant arondate-Scoala Gimnaziala Nr.2 Darasti Vlasca,Gradinita cu program normal Nr.3 Varlaam,Gradinita cu program normal Nr.4 Mogosesti)

Deasemenea , proiectul contribuie la indicatorul de rezultat al programului:

2S132 Capacitate adecvata de îngrijire si tratament a cazurilor de infectie cu virusul SARS-CoV-2/ de gestionare a crizei sanitare .

Indicatorul este unul calitativ, unitatea de masura a acestuia fiind:

-Înainte de interventia POIM: NU;

-Ulterior interventiei POIM: DA”.

Obiectivele specifice ale proiectului

  1. Facilitarea investitiilor necesare pentru consolidarea capacitatii de reactie la criza de sanatate publica cauzata de raspândirea virusului SARS-CoV-2 prin achizitionarea a 137448 masti de protectie, 2490 litri dezinfectant maini, 1247 litri solutie dezinfectare suprafete – biocid+virucid (pentru orice tip de material) cu pulverizator, 40 buc Lampa UV bactericida – virucida dubla sterilizare, pentru 552 elevi/cadre didactice din Scoala Gimnaziala Nr.1 Adunatii-Copaceni , unitate cu personalitate juridica si unitatile de invatamant arondate, situate in Comuna Adunatii Copaceni, jud.Giurgiu

Achizitiile propuse vor contribui la crearea de conditii optime pentru desfasurarea procesului de educatie in scoli , diminuand riscul de infectare cu SARS-Cov2 atat in randul elevilor cat si in randul cadrelor didactice, si in plan secund in randul intregii populatii a localitatii .

Proiectul prevede dotarea unitatilor de învatamânt preuniversitar de stat din comuna Adunatii Copaceni cu echipamente de protectie medicala de tip masti de protectie, dezinfectanti, Lampi UV, necesare pentru a preveni raspândirea coronavirusului SARS-Cov-2. 

Rezultate obtinute

  1. Manageriere judicioasa a proiectului in conformitate cu legislatia in vigoare si cu instructiunile AM POIM .

  2. Achizitia si furnizarea echipamentelor de protectie / dispozitivelor medicale – asigurarea dotarilor si echipamentelor necesare în contextul gestionarii crizei COVID 19:

-137,448.00 buc masti de protectie

-2,490.00 litri dezinfectant maini

-1,247.00 litri Solutie dezinfectare suprafete – biocid+virucid (pentru orice tip de material) cu pulverizator

-40 buc Lampa UV bactericida – virucida dubla sterilizare

3.Informare si publicitate – asigurarea actiunilor obligatorii privind transparenta pentru proiectele finantate din fonduri europene,

conform prevederilor manualului de identitate vizuala, respectiv:

– 5 Afise A3, postate la sediul Primariei si la unitatile de invatamant de pe raza UAT Comuna Adunatii-Copaceni.

– 2 comunicate de presa publicate (la începutul si sfârsitul proiectului).

– Elemente de identitate vizuala pe toate documentele produse in proiect.

– publicarea pe site-ul institutiei www.primariaadunatiicopaceni.ro.   

Proiect cofinanțat din Fondul European Dezvoltare Regională-REACT EU prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014 – 2020.   

Valoarea totala a proiectului este de 319,255.09 lei lei din care valoarea fondurilor nerambursabile este de 314,580.09 lei . 

Date de contact beneficiar: PRIMARIA COMUNEI ADUNATII COPACENI, JUDETUL GIURGIU, C.I.F.: 5246171, Str. Soseaua Giurgiului nr. 120, judetul Giurgiu, cod postal 087005 , România Tel.: 0246282176/0246282176; email: [email protected].

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.