Conflict în ALDE. Tăriceanu are probleme. Liderii de partid îl refuză pe Ponta 1
Ultima Ora Politic

Conflict în ALDE. Tăriceanu are probleme. Liderii de partid îl refuză pe Ponta

ALDE Galați vrea să continue colaborarea locală cu PSD și refuză alianța cu Pro România. Liderul local al ALDE spune că filiala Pro România este condusă de un fost membru ALDE, care „nu-și amintește de cuvântul dat nici 5 minute”.

Președintele ALDE Galați, Cristian Dima, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că refuză colaborarea locală cu Pro România din cauza parlamentarului Eugen Durbacă. Acesta este președintele Pro România Galați și în 2017 a fost exclus din ALDE în urma unor neînțelegeri cu conducerea filialei.

„Nu uit şi nu voi uita că persoana la care ați făcut trimitere a fost exclusă din ALDE. A ajuns parlamentar cu voturile ALDE (…) şi acolo s-a comportat cum a crezut de cuviință și doar pentru interesul personal. Indiferent ce decizie se va lua la nivel naţional, eu îmi voi păstra atitudinea cu orice risc şi consecinţă. Nu voi avea nicio legătură cu această persoană. Eu nu am cum să am dialog, persoana nu are niciun cuvânt pe care să știe să și-l aducă aminte peste cinci minute, poate din cauza componentei biologice, poate din cauza caracterului (…) Voi face tot ceea ce depinde de mine ca orice înţelegere parlamentară între cele două partide să rămână la nivel parlamentar, iar când se va face transferul la nivel local voi încerca să nu am niciun fel de relaţie cu respectiva persoană”, a spus Cristian Dima.

Acesta a adăugat că ALDE Galați va asigura majoritatea în Consiliul Local și în Consiliul Județean în anumite condiții.

„Se va asigura majoritatea cu noi (…) Voi avea o întâlnire cu domnii de la PSD şi vom încerca să definim poziția pe care o avem. Pot spune un singur lucru, chiar dacă nu am avut consultări de grup cu colegii mei, că trebuie să fim respectaţi mult mai clar decât până acum”, a mai spus Cristian Dima.

Cristian Dima a precizat că singura variantă în care filalele ALDE și Pro România ar putea colabora ar fi o conducere bicefală a alianței cu doi reprezentanți ai partidelor, alții decât președințiiorganizațiilor județene aflați în conflict.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.