Conducerea TVR, în aroganță maximă față de jurnalista demisă pentru că a criticat PSD: ”Să-și extindă domeniul de expertiză”
Ultima Ora Justiție Politic Social

Conducerea TVR, în aroganță maximă față de jurnalista demisă pentru că a criticat PSD: ”Să-și extindă domeniul de expertiză”

La câteva zile după ce reporterul TVR Andreea Dumitrescu a fost retras de pe Parlament și PSD, cu opțiunea de acreditare pe „primării”, postul public a discutat cazul în Consiliul de Administrație.

În ziua în care a fost chemată la Mădălina Rădulescu (șefa știrilor), Andreei Dumitrescu i s-a reproșat că ar fi „prea agresivă”, scrie paginademedia.ro.

Ce a explicat în fața Consiliului de Administrație Mădălina Rădulescu?

Că măsura este una „organizatorică, bazată pe decizia de a varia ariile tematice acoperite de jurnalişti astfel încât aceştia să-şi extindă domeniul de expertiză„.

Concluzia apare în rezumatul ședinței Consiliului de Administrație, o informare internă către angajații TVR, intrată în posesia Paginademedia.ro.

Rezumatul, așa cum a fost obținut de Paginademedia.ro:

Despre situaţia creată la Direcţia Ştiri după ce jurnalistei Andreea Dumitrescu i-a fost repartizat un alt domeniu decât cel pe care îl acoperise în ultima perioadă:

Directorul Ştirilor TVR, Mădălina Rădulescu, a explicat că este o măsură organizatorică, bazată pe decizia de a varia ariile tematice acoperite de jurnalişti astfel încât aceştia să-şi extindă domeniul de expertiză.

Totodată, această măsură a fost luată în contextul în care Direcţia Ştiri produce zilnic peste 9 ore de program, cu o redacţie subdimensionată la nivelul reporterilor de teren care trebuie să acopere un număr mare de evenimente variate.

Decizia este deja aplicată întregii structuri, nu doar jurnaliştilor, ci şi producătorilor, editorilor.

Unul dintre membrii Consiliului a solicitat un vot pentru transmiterea unui mesaj public de reiterare a independenţei jurnaliştilor TVR, în contextul articolelor apărute în mediul online în ultima perioadă.

Majoritatea membrilor CA a decis că nu este necesară transmiterea unui astfel de mesaj, independenţa editorială fiind garantată prin legea de funcţionare a SRTv.

Reamintim că, la începutul săptămânii, Andreea Dumitrescu, jurnalist de la Știrile TVR a fost retras de conducerea departamentului de pe domeniile pe care le acoperea de câțiva ani (PSD, Parlament, Curtea Constituțională), după cum Paginademedia.ro a scris în exclusivitate, AICI. Motivul: jurnalista ar fi „prea agresivă”.

Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, Andreea Dumitrescu a fost chemată la șefa știrilor, Mădălina Rădulescu. Conform acelorași surse, jurnalistei i s-a reproșat că ar fi „prea agresivă”. Ca atare, i s-a oferit o variantă de „compromis”: un alt domeniu de acoperit, și anume primăriile.

„În acest caz, îmi dau demisia”, ar fi replicat Andreea Dumitrescu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.