C ONCERT pe 11 decembrie în Sibiu. Luminița Anghel și Paula Seling, printre interpreți
Festivalul de Arte Vizuale din Vama Veche: Workshopuri, concerte, venisaje și invitați din șase țări
Ultima Ora Social

Concerte susţinute de staruri, Festival Armenesc şi proiecţie de film pe acoperiş în weekend

Primul weekend din august include concerte susţinute de staruri precum Robbie Williams, la Cluj, dar şi de vedete autohtone, la Constanţa, un Festival Armenesc şi proiecţie de film pe acoperişul TNB, în Capitală, conform mediafax.ro

Festivalul Strada Armenească 2019, care a debutat vineri, aduce publicului concerte, expoziții, ateliere creative și piese de teatru pentru copii. Strada Armenească din București se transformă în spațiu expozițional și loc de distracție pentru întreaga familie, adunând laolaltă artiști, meșteșugari și membrii comunităților armenești, evreiești, romă, grecești și italiene. Bucureștenii au ocazia să descopere la bazar meșteșugari de bijuterii, ceramică, pictură pe sticlă și accesorii din piele, dar şi delicii culinare specifice. Printre cei care vor susţine concerte se numără The Motans, Moonlight Breakfast, Mahala Rai Band și Bucharest Klezmer Band. Faimoasa bătaie cu apă, sărbătoare intitulată Vartavar la armeni, va avea loc duminică.

Pe Teatrul Naţional Bucureşti, până la sfârșit de septembrie, cultura și genurile artistice, diversitatea şi dezbaterea estivală (dar şi culturală) se întâlnesc sub cerul nopților de vară, într-un program nocturn. Duminică, se dă startul programului Cinema sub cerul liber la Amfiteatrul TNB. Prima proiecție este documentarul „Generația Woodstock/ Woodstock: Three Days that Defined a Generation”, lansat la 50 de ani de la festivalul care avea să schimbe lumea.

La complexul Romexpo din București, până pe 15 octombrie, este deschisă expoziția Space Adventure, care a cucerit cinci țări deja. Organizatorii au adus și multe jocuri interactive și simulatoare, totul pe o suprafață de peste 2.500 de metri pătrați. Expoziţia porneşte de la visătorii care și-au construit prima rachetă spațială și trece prin secolul al XX-lea, când națiunile au încercat să exploreze granițele sistemului solar într-o cursă spațială spre Lună. Publicul poate arunca o privire asupra colecțiilor uimitoare de sute de piese ale US Space and Rocket Center, folosite în misiunile speciale ale NASA, asupra rocilor de Lună colectate în timpul descoperirilor și asupra copiile reale ale rachetelor și capsulelor spațiale.

Robbie Williams va concerta la Cluj-Napoca duminică, în ultima seară a festivalului Untold, iar, potrivit organizatorilor, starul britanic le pregătește fanilor un show special. Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Untold de la Cluj-Napoca a debutat joi şi are ca invitaţi nume mari ale muzicii, precum Armin van Buuren, care va avea un show vineri seară, David Guetta şi Martin Garrix, programați tot duminică, pe una dintre cele mai mari scene de concerte din Europa, instalată în interiorul stadionului Cluj Arena.

Tot joi a debutat Rockstadt Extreme Fest, un festival dedicat muzicii metal rock, care se desfășoară până duminică la poalele Cetății Râșnov. În ultimele două zile de festival sunt programați artiști precum Clawfinger, Bloodbath, Asphyx, Omega Diatribe, Dimmu Borgir, Hypocrisy, Soilwork, Walking Dead On Broadway etc. Rockstadt Extreme Fest este, potrivit organizatorilor, unul dintre cele mai importante evenimente metal din Europa de sud-est și a ajuns, anul acesta, la cea de-a șaptea ediție.

Cea de-a 11-a ediţie a Muscel cLoverFest, organizat în comuna Moroeni din Dâmboviţa, a debutat vineri, cu „întâmplări și concerte, cu bere și voie bună, cu oameni unu’ și unu’”, potrivit organizatorilor. Sâmbătă sunt aşteptaţi să concerteze Vent Nord-Est (Franța), Lexem, Petre & Kindlein Monsters of Folk, Jinxy Von D’ers, RoadkillSoda. Evenimentul mai include ateliere de mișcare scenică pentru copii, un spectacol cu foc, dar și Salonul de Carte de la Mușcel.

One!Festival continuă weekendul acesta la Constanţa. Pe scena din Piaţa Ovidiu vor urca artişti extrem de îndrăgiţi, precum Liviu Teodorescu, Fly Project, Mario Fresh, Vanotek, Smiley, Carla’s Dream, sâmbătă, și Timpuri Noi, Cargo şi Vama, duminică. Accesul la concerte este gratuit.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.