Concert de ziua Unirii Basarabiei cu România. Recital de pian la patru mâini – Horia Mihail și Lidia Ciubuc
Ultima Ora Social

Concert de ziua Unirii Basarabiei cu România. Recital de pian la patru mâini – Horia Mihail (România) și Lidia Ciubuc (R. Moldova)

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Ambasada României în Republica Moldova, organizează pe data de 27 martie 2019, ora 18.00, la Sala cu Orgă, un concert de muzică clasică pentru a marca împlinirea  a 101 ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Repertoriul propus spre interpretare, într-un mod inedit, de către cei doi pianiști, Lidia Ciubuc (R. Moldova) și Horia Mihail (România), la un singur pian, s-ar putea constitui într-o metaforă a unității culturale române și într-un argument al dialogului neîntrerupt al valorilor universale. Programul concertului reunește lucrări din creația lui F. Schubert – Fantasia in f – moll pentru pian la 4 mâini, op.103, R. Schumann – Bilder aus Osten op. 66, G. Enescu – Rapsodia română nr. 1 în La major, op. 11 (transcripție pentru pian la 4 mâini de M. Sireteanu), L. Ciubuc – Acoladă Carpatină.

Intrarea publicului în sală va fi liberă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.