Concert caritabil la Izmir pentru spitalul de copii ”Behçet Uz”
Ultima Ora Externe

Concert caritabil organizat de Consulatul General al României la Izmir pentru spitalul de copii ”Behçet Uz”

Spitalul de copii “Behçet Uz“ din Izmir va fi modernizat cu fondurile obținute din donațiile făcute în cadrul unui concert organizat de Consulatul General al României la Izmir cu ocazia celebrarii Zilei Europei, în contextul exercitării, de către România, pentru prima dată, a Președinției Consiliului Uniunii Europene. Concertul va avea loc joi, 9 mai 2019, la Centrul Cultural Ahmed Adnan Saygun din Izmir, și va fi susținut de soprana Mădălina Radu, tenorul Alin Stoica și pianistul Alexandru Burcă.

Alin Stoica reprezintă una dintre marile revelații ale scenelor naționale și internaționale în ultimii ani, fiind recompensat cu numeroase premii, inclusiv Premiul Special “Luciano Pavarotti”, oferit la Festivalul de la Sarzana, Italia, în 2017, chiar de către soția celebrului tenor, Nicoletta Mantovani. Cu aceeași ocazie a mai obținut două premii importante, Premiul al II-lea al podiumului oficial și Premiul Special al Publicului „Vota la Voce”. Este solist al Operei Române, unde interpretează diverse roluri, precum Alfredo din „Traviata” de Giuseppe Verdi, Turiddu din „Cavalleria Rusticana” de Pietro Mascagni, Rodolfo din „La Boheme” de Giacomo Puccini, Don José din „Carmen” de Georges Bizet. Alin Stoica a cântat alături de nume sonore în domeniul operei precum Angela Gheorghiu, Placido Domindo, Jose Carreras.

La doar 24 de ani, Mădălina Radu are în palmares nu mai puțin de 400 de premii obținute la concursuri de muzică ușoară, canto clasic, balet și pian, precum și diplome de excelență din partea ambasadelor Turciei și Ucrainei în România. În prezent colaborează cu Opera Națională din București, unde interpretează rolul Papagenei din opera „Flautul fermecat” (“Die Zauberflöte”) de Wolfgang Amadeus Mozart.

Multiplu laureat în România și în străinătate, Alexandru Burcă este pianist la Teatrul de Operetă și Musical ”Ion Dacian” din București. A susținut numeroase concerte și recitaluri pe cele mai prestigioase scene din România, dar și la Londra, Paris, Lille, Berlin, Stuttgart, Toronto.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.