Proiect pentru protecția minoritățile naționale în CE. Ce s-a discutat
Ultima Ora Politic

Comisia Europeană solicită României începerea procedurii de infringement. ”Guvernul PSD&ALDE a dat-o în bară ”

Comisia Europeană solicită României începerea procedurii de infringement. ”Guvernul PSD&ALDE a dat-o în bară ”

”Guvernul PSD&ALDE a dat-o în bară cu legea securității cibernetice! Din această cauză Comisia Europeană trimite României scrisoare pentru începerea procedurii de infringement!

O altă problemă gravă a apărut la orizont din cauza faptului că cei din Coaliția de Guvernare s-au concentrat pe propriile planuri și au amânat o serie de lucruri importante.

Așa cum avertizam în urmă cu câteva luni, din păcate se întâmplă. România riscă să intre în procedură de infringement din cauza amânării transpunerii Directivei NIS. Acest lucru s-a întâmplat săptămâna trecută. Comisia Europeană va trimite țării noastre scrisoarea de punere în întârziere a transpunerii Directivei NIS, ca o prima etapă a procedurii de infringement. Ni se va cere să transpunem integral în legislația națională primul act din legislația UE privind securitatea cibernetică – respectiv Directiva NIS.

Asta după ce legea a fost contestată la CCR de președintele Klaus Iohannis, iar judecătorii au declarat-o neconstituțională în ansamblul ei, deoarece Guvernul nu a solicitat avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) pentru elaborarea acesteia.

Este vorba despre o lege foarte importantă, care însă nu a fost tratată corespunzător. Deși au avut la dispoziție peste un an și jumătate pentru a pune Directiva NIS în aplicare, din cauza schimbărilor repetate ale Guvernelor PSD&ALDE, propunerea a ajuns în Parlament pe ultima sută de metri. Și s-a adoptat o lege care nu este constituțională. Iar acum Comisia Europeană ne avertizează că nu am acordat importanța cuvenită. Situația este serioasă, mai ales în contextul importanței pe care trebuie să o acordăm ca stat securității cibernetice, ca parte a siguranței naționale. Amenințările s-au diversificat și țara noastră trebuie să fie pregătită corespunzător pentru a le face față.

Vom pierde timp prețios, pe care țara noastră îl va plăti scump, dar sper că toată lumea a înțeles importanța acestui proiect și în noua sesiune parlamentară vor face treaba ca la carte, nu după ureche, ca până acum.” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro, deputatul PNL Pavel Popescu.

Comisia Europeană solicită României începerea procedurii de infringement. ”Guvernul PSD&ALDE a dat-o în bară ” 1

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.