Corina Crețu, atac devastator la Guvernului: ”Se minte cu nerusinare. Este dezastru”
Ultima Ora Politic

Comisarul european, Corina Crețu, despre PROBLEMA INFRASTRUCTURII românești. ”Este o moștenire istorică”

Comisarul european, Corina Crețu, despre PROBLEMA INFRASTRUCTURII românești. ”Este o moștenire istorică”

Comisarul european, Corina Crețu, continuă implicarea sa în Parlamentul României. După discuția cu Viorica Dăncilă, a vorbit despre infrastructura românească. Problema existentă este în principal, din cauza ”moștenirii istorice”. Iar oamenii au fost slab pregătiți pentru a reuși să câștige această luptă la București, înaintea de aderare la UE.

„Eu cred ca în principal e vorba de moștenirea istorică. Am fost în țări ca Serbia, Croația. Croatia nu arată ca o țară după război, Serbia are de asemenea instrastructură. Am fost condamnați, dar în fine, asa au fost vremurile înainte de 1989. In anul 2007, România nu a fost pregătită cu proiecte pe care să le implementeze încă din prima zi a intrării în UE, cum au facut Cehia si Polonia, care la 1 ianuarie 2004 aveau deja proiecte facute și au ajuns la aproape 2.000 de kilometri renovați, refăcuți”, a declarat, marți, la Parlament, comisarul european Corina Crețu, întrebată de ce România nu are infrastructură deși există fonduri europene în acest sens prin politica de coeziune.

Crețu a adăugat că o „doare” lentoarea cu care se iau deciziile în România.

„Și în România s-au modernizat foarte multe drumuri, problema este cu aceste verigi lipsă privind rețelele de transport, Sibiu-Pitești, aici pe mine mă doare și vreau să spun că nu cred că este vina unui Guvern, dar cred că trebuie să se ia decizii mult mai rapide și să se adopte aceste decizii, deci Sibiu-Pitești se află încă în faza studiului de fezabilitate, nu există autorizația de mediu și asteptăm proiecte (…) Se politizează foarte mult, eu cred că România putea face mai mult înca dinainte de 2007, Polonia a avut la Bruxelles 1.000 de oameni care s-au pregătit să facă proiecte între anii 2002-2004, ceea ce România nu a făcut”, a indicat comisarul european.

Corina Crețu a vorbit despre acest subiect și luni, anunțând că România a pierdut deja fonduri europene în valoare de aproape 2 miliarde de euro pe care le putea folosi în infrastructura de transport.

„Din cei 19,5 miliarde de euro alocaţi pe fondurile pe care le gestionez, Politica de Coeziune şi de Fondul de Dezvoltare Regională, s-au pierdut între 1,8 şi 2 miliarde de euro într-un domeniu sensibil pentru România, cel al infrastructurii de transport”, a declarat, luni, la București, la conferința EuroIMPACT, Corina Crețu, cu privire la fondurile europene absorbite de țara noastră.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii