CNA este luat la puricat în legătură cu desfășurarea campaniei electorale
Referendum important în Capitală. Ce sunt întrebați bucureștenii
Ultima Ora Politic Social

CNA este luat la puricat în legătură cu desfășurarea campaniei electorale

Monica Gubernat, președintele propus al CNA, a fost chemat de urgență la Camera Deputaților. Ea a primit marți, la ora 16.00, un mesaj din partea șefului comisiei, Gigel Știrbu, pentru a se prezenta miercuri, 29 mai, la ora 13.00, pentru a fi audiată, scrie paginademedia.ro.

Motivul: trebuie să dea explicați în legătură cu „modul în care CNA a răspuns sesizărilor ce vizau încălcările repetate de către anumiți radiodifuzori a legislației din domeniul electoral și audiovizual pe perioada desfășurării campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, respectiv, referendum”, după cum le-a spus Monica Gubernat colegilor, în finalul ședinței publice de astăzi.

„Vă anunț că le voi trimite un răspuns în scris prin care voi anunța că nu voi ajunge pentru că nu am terminat de analizat toate emisiunile pe campanie. (…) Mă voi prezenta după ce finalizăm toate rapoartele”, a spus Monica Gubernat.

Radu Herjeu, membru CNA:

„Eu am o problemă aici vis-a-vis de modul în care este formulată invitația. Mi se părea absolut normal ca șefa instituției să fie chemată să prezinte un raport de activitate al instituției privind sesizările pe campanie și modul în care au fost analizate. Atâta timp cât președintele instituției este chemat pentru a explicat lucrurile doar pentru unele posturi de televiziune, pe mine mă depășește ușor subiectul. În primul rând trebuia să menționeze posturile ca să vă puteți pregăti. Mie mi se pare absolut ciudat și aș vrea să știu dacă este o invitație oficială, adoptată de plenul comisiei, așa cum ar fi normal.”

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.