Guvernul dă bani românilor. Vezi câți bani se primesc în plus lunar 3
Social Ultima Ora

Guvernul dă bani românilor. Vezi câți bani se primesc în plus lunar

Guvernul PNL-PSD a aprobat, printr-o Ordonanţă de Urgenţă, facilitatea temporară a scutirii de la plata impozitului şi a taxelor pentru majorarea voluntară a salariului minim cu 200 de lei.

”Executivul a aprobat facilitatea temporară a scutirii de la plata impozitului şi a taxelor pentru majorarea voluntară a salariului minim cu 200 de lei.

Practic, începând cu 1 iunie 2022, pentru suma rezultată din majorarea salariului de bază de la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, respectiv 2.550 lei lunar, fără a include aici sporuri şi alte adaosuri, se va duce majorarea la suma de 2.750 lei lunar, pentru care nu se datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Guvernul dă bani românilor. Vezi câți bani se primesc în plus lunar 4

De această măsură beneficiază şi persoanele nou-angajate în perioada cuprinsă între data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă şi până la data de 31 decembrie 2022, inclusiv, pentru care nivelul salariului de bază lunar brut stabilit potrivit contractului individual de muncă, fără a include sporuri şi alte adaosuri, este de 2.750 de lei.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.