Pensiile speciale
Pensiile speciale eliminate
Social Ultima Ora

Ciucă și Ciolacu au decis. Pensiile speciale din România vor fi impozitate. Angajații din sistemul militar scapă de impozit

Pensiile speciale ale magistraților, parlamentarilor și a altor categorii sociale ar putea fi limitate la 65% din veniturile salariale pe ultimul an.

Varianta impozitării pensiilor speciale din România este trecută în raportul Băncii Mondiale, în urma consultanței cerute de Guvernul României, relatează Realitatea PLUS.

Pe de altă parte, Marius Budăi anunță că procentul de 9.4% din PIB asumat de România pentru plata pensiilor ar putea fi eliminat. Premierul Nicolae Ciucă va merge la Bruxelles săptămâna asta pentru a renegocia PNRR-ul.

Toate aceste propuneri pentru a îndeplini jalonul din PNRR se găsesc în materialul de la Banca Mondială.

Aproape sigur acel procent de 9,4%, acea măsură antiromânească din punctul meu de vedere, și acel an 2070, ales aleatoriu, pe care nici Comisia Europeană nu-l înțelege, cu siguranta vor fi scoase din PNRR”, a declarat, luni, ministrul Marius Budăi, la Parlament.

În același timp, pensiile militare nu reprezintă pensii speciale, a adăugat Marius Budăi. Precizarea a fost făcută de ministrul Muncii – Marius Budăi când a prezentat soluțiile din raportul Băncii Mondiale pentru reforma sistemului de pensii, asumată de România prin PNRR.

Ministrul Muncii a explicat luni, la Parlament, că, din cauză că ”unii au scris în PNRR termene care din punct de vedere juridic nu există în România, şi anume pensii speciale”, s-a spus foarte clar că şi pensiile militare intră acolo şi asta este interpretarea Comisiei Europene. Ministrul Muncii a reamintit că acelaşi lucru l-a spus şi el şi liderul PSD Marcel Ciolacu, că acestea nu sunt pensii speciale şi acelaşi lucru o spun şi reglementările NATO”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.