Academia de Poliție se închide
Academia de Poliție se închide
Ultima Ora Politic

Cine este noul rector al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”

Prof. univ. dr. Iacob Adrian a fost împuternicit în funcția de rector al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” pentru o perioadă de 6 luni, prin ordin direct al ministrului afacerilor interne, Carmen Dan.

Fostul rector, Daniel Costel Torje, și-a anunțat demisia pe 12 ianuarie, după ce a fost acuzat de hărţuire sexuală de o studentă la Drept în anul III, iar Corpul de Control al MAI a anunțat că face verificări.

Principalele priorități ale noului rector le reprezintă organizarea în cele mai bune condiții a examenelor de absolvire și a celor de admitere în Academia de Poliție și menținerea unui climat organizațional riguros, specific unei instituții de învățământ superior care pregătește ofițerii de carieră ai Ministerului Afacerilor Interne”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

În vârstă de 41 de ani, comisarul șef de poliție Iacob Adrian este absolvent al Facultății de Drept a Academiei de Poliție și și-a început cariera în Ministerul Afacerilor Interne în anul 1998 ca ofițer de poliție judiciară.

Ofițerul a deținut mai multe funcții, printre care decan al Facultății de Poliție, șef al Catedrei de Ordine Publică și director al Consiliului pentru Studii Universitare de Doctorat.

Cine este noul rector al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” 1
Iacob Adrian

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.