Chris Terheș
Chris-Terhes-
Ultima Ora Politic Social

Chris Terheș, preotul pus de PSD pe listele europarlamentarelor, a fost demis de Biserică

Eparhia Greco-Catolică „Sf. Gheorghe”, din Canton, Ohio cu jurisdicție teritorială în S.U.A. și Canada, anunță într-un comunicat de presă că, din cauza candidaturii la europarlamentare pe listele PSD, l-a demis pe preotul Cristian (Chris) Terheș din funcția de Administrator al comunității „St. John the Baptist Romanian Catholic Mission”.

Eparhia din SUA arată că i-a făcut lui Terheș o admonestare în 27 martie, iar acesta a refuzat să-și retragă candidatura pentru funcția de europarlamentar.

”Având în vedere alegerea liberă a Preotului Cristian Terheș de a candida în funcția de europarlamentar, – ținând cont de Decretul nr. 250/26.03.2019 prin care Preotului Cristian Terheș a fost eliberat din exercițiul funcțiilor sacerdotale, emis de Eparhia Greco-Catolică de Oradea; – considerată fiind admonestarea din data de 27.03.2019, pe care Eparhia Greco-Catolică „Sf. Gheorghe”, din Canton, Ohio, i-a făcut-o Preotului Cristian Terheș, conform normelor canonice în vigoare, de a se abține de la implicarea în politică, candidând pentru funcția de europarlamentar;– considerat fiind refuzul Preotului Cristian Terheș de a-și retrage candidatura pentru funcția de europarlamentar;– considerând starea sacerdotală ca fiind incompatibilă cu implicarea activă în politică, conform CCEO, can. 384 §2;

exprimându-și nemulțumirea și părerea de rău cu privire la decizia Preotului Cristian Terheș, a hotărât:

1. demiterea Preotului Cristian Terheș din funcția de Administrator al comunității „St. John the Baptist Romanian Catholic Mission”;2. încheierea înțelegerii de transfer a Preotului Cristian Terheș din partea Eparhiei Greco-Catolice de Oradea către Eparhia Greco-Catolică „Sf. Gheorghe”, din Canton, Ohio și3. îi impune Preotului Cristian Terheș interdicția de a sluji ca preot pe teritoriul Eparhiei Greco-Catolice „Sf. Gheorghe”, respectiv în S.U.A. și Canada”, arată Biroul de Presă al Eparhiei „Sf. Georghe” Canton.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.