CERERE pentru Gabriela Firea. O CASĂ DE BILETE centralizată la nivelul Capitalei 1
Ultima Ora Politic

CERERE pentru Gabriela Firea. O CASĂ DE BILETE centralizată la nivelul Capitalei

CERERE pentru Gabriela Firea. O CASĂ DE BILETE centralizată la nivelul Capitalei

Aura Corbeanu, vicepreşedinte executiv UNITER, a afirmat vineri, în cadrul Conferinţei Naţionale a Managerilor Culturali (CNMC), că înfiinţarea unei case de bilete centralizate la nivelul Capitalei este extrem de necesară.

„Este extrem de necesar şi de important ca la nivelul Capitalei să avem o casă de bilete centralizată, unde să regăsim toate spectacolele şi, printr-un singur clic, să pot să-mi iau săptămânal, pentru weekend sau atunci când am timp, un bilet la Teatrul de copii, un bilet la Teatrul Odeon, un bilet la Teatrul Bulandra, în aşa fel încât timpul meu de a accesa aceste informaţii să se reducă şi să revin cu mare drag în spaţiile culturale extraordinare ale Bucureştiului”, a declarat pentru AGERPRES Aura Corbeanu.

Ea consideră că acest lucru ar trebui să fie rezolvat printr-o decizie a primarului general Gabriela Firea.

„Şi cred că, undeva, un centru cultural care aparţine Primăriei Generale – şi aici mă gândesc fie la ARCUB, fie la CREART – ar putea, printr-o structură bine definită, să realizeze acest obiectiv, printr-un site, dar şi printr-o casă centralizată existentă fizic, astfel încât toţi bucureştenii să meargă cu bucurie şi să acceseze informaţiile culturale”, a mai spus Aura Corbeanu.

În altă ordine de idei, reprezentanta UNITER a subliniat necesitatea stabilirii încă din luna iulie a programului Festivalului Naţional de Teatru (FNT).

„Ar fi foarte important pentru bucureşteni să am definit clar un program al FNT pe spaţii încă de la sfârşitul lunii iulie, în aşa fel încât toţi doritorii de teatru să aibă timp să-şi programeze participarea la evenimentele din toamnă şi să putem institui acea zonă de abonament de teatru. Pentru că dacă eu pun biletele în vânzare cu trei săptămâni înaintea începerii Festivalului, este mai puţin probabil să poţi acoperi şi abonament şi bilet”, a susţinut Corbeanu.

Ea a precizat că aceasta „depinde foarte mult de finanţatori”. „Şi mă refer în primul rând la contractele care trebuie încheiate din timp cu principalii finanţatori, mai precis cu Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale. Primăria a înţeles şi am reuşit semnarea contractului mai devreme în acest an”, a precizat Aura Corbeanu.

Totodată, reprezentanta UNITER a pledat pentru promovarea evenimentelor culturale „prin încrucişare”.

„Având în vedere că un eveniment cultural se desfăşoară în mai multe spaţii, pentru organizatorul sau producătorul evenimentului este important ca fiecare spaţiu – care nu este spre exemplu de profil teatru sau este muzeu sau o sală de expoziţii – să facă această promovare prin încrucişare, adică fiecare spaţiu să-şi promoveze evenimentul în spaţiul lui, pentru că în felul acesta ne creştem imaginea”, a mai spus reprezentanta UNITER.

Aura Corbeanu a participat vineri la cea de-a V-a ediţie a Conferinţei Naţionale a Managerilor Culturali (CNMC), organizată de Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală (INCFC), în cadrul FNT.

Desfăşurată la Biblioteca Naţională a României, conferinţa, având ca temă de dezbatere „Marketingul cultural în instituţiile publice de cultură”, a reunit manageri din instituţiile publice de cultură, antreprenori culturali din mediul independent din România, experţi în management cultural, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor finanţatoare.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.