Cerere bombă pentru Firea. Mitingul diasporei se apropie. Un sfert de milion de cetățeni 1
Mii de români au ieșit în stradă în marile orașe ale României. Dăncilă e terminată
Ultima Ora Politic Social

Cerere bombă pentru Firea. Mitingul diasporei se apropie. Un sfert de milion de cetățeni

Către

Doamna Gabriela Firea, Primarul General al Municipiului Bucureşti,

Domnul Aurelian Badulescu, Vice Primarul Municipiului Bucureşti,

Domnul Ovidiu Romulus Alexandrescu, Secretar/Inspector la Direcţia Administratie Publica din Primaria Municipiului Bucureşti,

Domnul Filip Atanasiu, Vice Preşedintele Comisiei Tehnice de Circulaţie din Primaria Municipiului Bucureşti,      

Domnul Patru Andrei Mihai, Inspector la Direcţia Transporturi din Primaria Municipiului Bucureşti,      

Domnul Adrian Sorin Mihail, Preşedintele Societății de Transport București,

Domnul Comisar Victor Gîlceavă, Împuternicit Șef Brigada de Poliție Rutieră Bucureşti,

Londra, 22 Iulie 2019

SOLICITAREA AVIZULUI COMISIEI TEHNICE DE CIRCULAȚIE

 ”MITINGULUI DIASPOREI”

Doamna Gabriela Firea,

Domnul Aurelian Badulescu,

Domnul Ovidiu Romulus Alexandrescu,

Domnul Filip Atanasiu,

Domnul Patru Andrei Mihai,

Domnul Adrian Sorin Mihail,

Domnul Comisar Victor Gîlceavă,

Referințe:

Număr de înregistrare la Direcția Transporturi a dosarului de baza: 2576/ 19/02/2019;

Numărul protocolului privind organizarea și desfășurarea adunării publice, solicitat pentru dată de 10 august 2019: 1679234,1707297/4409,446/11.02,2019.

             Deși eu am făcut tot ce am putut pentru a evita o astfel de situatie, ne aflăm într-o situație care pune în pericol siguranta unui sfert de milion de cetățeni ,cu două săptămâni înainte de desfășurarea Mitingului Diasporei – 10 august 2019 (luând în considerare violențele din 10 august 2018).

              Din păcate, mă văd nevoit să îmi manifest nemulțumirea față de modul în care s-a desfășurat procesul care ar fi trebuit să ducă la avizarea de către Comisia Tehnică de Circulație a cererii mele de organizare a unei adunări publice, în fapt:

– 12/11/2018, am depus o cerere de aprobare a unei adunări publice în dată de 10 august 2019;

– 11/03/2019, s-a semnat din nou Protocolul de aprobare a unei adunări publice cu titlul ”Mitingul Diasporei” în data de 10 August 2019;

–  Pe parcursul lunilor martie – iunie am incercat să intru în contact și să discut cu Comisia Tehnică de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, dar mi s-a explicat faptul că nu este necesar să mă ”agit” înainte pentru obținerea avizului Comisiei Tehnice de Circulație, deoarece acesta se discuta și eliberează în mod obișnuit doar cu câteva săptămâni în apropierea adunării publice;

– În iunie 2019, am insistat să demarez procesul de avizare de către Comisia Tehnică de Circulație și să nu aștept până în ultima luna dinaintea adunării publice, iar domnul Patru Andrei Mihai (din Comisia Tehnică de Circulație) a avut amabilitatea să îmi explice faptul că nu poate demara acest proces deoarece nu a primit în mod automat Protocolul de la secretarul Primăriei Municipiului Bucureşti (așa cum a menționat că se întâmplă de obicei) și din acest motiv nici nu crede că a fost semnat acest protocol.

I-am explicat domnului Patru Andrei Mihai faptul că protocolul a fost cu siguranță semnat, este public și îl pot trimite și eu dacă nu crede.

Domnul Patru Andrei Mihai a solicitat timp pentru a se interesa la secretarul care în mod normal ar fi trebuit să îi trimită protocolul dacă este adevărat că a fost semnat.

Domnul Patru Andrei Mihai m-a contactat ulterior și m-a informat că a aflat că a fost informat că există acest protocol semnat, dar există și o scrisoare adresată mie în care mi se fac anumite solicitări și ar trebui să depun planurile topografice specifice cu planul de semnalizare temporară (realizate de către un inginer de drumuri). I-am explicat faptul că nu am cunoștință despre nici o altă scrisoare, și s-a oferit să mi-o trimită pe email dacă nu am primit scrisoarea.

– În luna Iunie 2019, domnul Patru Andrei Mihai mi-a trimis prin email o scrisoare a Direcției Transporturi a Primăriei Municipiului București (semnată în dată de 19/02/2019) prin care mi se solicită depunerea documentației conform Ghidului (Plan de situație cu semnalizarea rutieră temporară pentru organizarea circulaţiei rutiere pe perioada evenimentului – scară 1:500, 1:1000 sau 1:2000)

– În 22 Iulie 2019, am trimis propunerea noastră pentru Planul de Organizare a Circulației în Piața Victoriei catre Comisia Tehnică de Circulație solicitând să fim contactați și invitați dacă este nevoie la Primăria Municipiului București.

– Pe parcursul mai multor zile am sunat la Comisia Tehnică de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București, dar nimeni nu a răspuns.

– În 24 Iulie 2019, in disperare de cauza l-am contactat  pe domnul Ovidiu Alexandrescu din cadrul Primăriei Municipiului București, și i-am explicat faptul că suntem presați de timp în urma erorilor primăriei și dacă nu suntem contactați de Comisia Tehnică de Circulație va trebui să ieșim cu o declarație publică.

– În 24 Iulie 2019, am primit un email în care mi se spunea că solicitarea noastră a fost introdusă pe ordinea de zi a Comisiei Tehnice de Circulație din data de 25 Iulie 2019, și mi se mai spunea că au încercat să mă sune dar eu nu am răspuns (deși nu am primit nici un apel de la Primărie), solicitând ca eu sa le trimit un număr de telefon la care să fiu contactat (deși acesta se află deja pe cererile mele depuse la primărie).

– În 25 Iulie 2019, nu am fost contactat de nimeni din Comisia Tehnică de Circulație sau Primăria Municipiului București.

            Este suspect faptul că această scrisoare care îmi este destinată nu mi-a fost trimisă decât la 4 luni de la emiterea ei (7 luni de la depunerea cererii inițiale), că urmare a insistențelor mele, dându-mi impresia (sper eu greșită) că se va ajunge  într-o situație care să nu îmi permită realizarea actelor necesare pentru avizele finale. Acest incident se întâmplă în contextul în care protocolul inițial semnat în dată de 11/02/2019 a ”dispărut” și a fost necesară refacerea lui în Martie 2019.

Notă:

            Dacă se insistă pe oferirea unor planuri topografice specifice, nu pot să nu mă întreb cum ”dorea” primăria avizarea-intrarea în legalitate a mitingului din 10 august 2018, cu doar 2 zile înainte de 10 august 2018 (când solicitanții au fost chemați pentru semnarea protocolului propus). Luăm în considerare faptul că durează:

– Minim două săptămâni până se obtin planurile topografice, de la data depunerii cererii

la Centrul de Informare şi Documentare pentru Relaţii cu Cetăţenii (și asta o făceau doar după ce aveau protocolul semnat), urmată de o altă săptămâna in care inginerul de drumuri să facă editarea acelor planuri topografice.

– Mai ar fi necesar și timp pentru întrunirea Comisiei Tehnice de Circulație și avizarea planurilor topografice.

– Brigada de Poliție Rutieră Bucureşti își dă avizul la 5 zile după avizarea de către Comisia Tehnică de Circulație.

            Sper că nu se dorește, oferirea avizului de către  Comisia Tehnică de Circulație cu doar câteva zile înainte de 10 august 2019, deoarece acest lucru ne va pune în imposibilitatea practică de a obține în timp real avizul Brigăzii Poliției Rutiere Bucureşti.

             Sugerez reducerea birocrației în Primăria Municipiului Bucureşti prin:

  1. a) Punerea ladispozițieîn mod automat (când se depune cererea pentru adunarea publică) a planurilor topografice din zona în care se solicită desfășurarea unei adunări publice, și nu doar după ce mai depune acesta  încă o cerere suplimentară către un alt department din primărie (Centrul de Informare şi Documentare pentru Relaţii cu Cetăţenii)
  2. b)Renunțareala obligativitatea unor planuri topografice de dimensiuni specifice pentru obținerea avizului pentru desfășurarea unei adunări publice
  3. c) Reunirea înacelașitimp a Comisiei de Avizare a Cererilor de Organizare și Desfăsurare a Adunărilor Publice și  Comisiei Tehnice de Circulație, fiind imoral și anormal că solicitantul să fie târât prin atâtea întâlniri

             Solicit avizarea favorabilă de către Comisia Tehnică de Circulație a cererii mele de organizare a unei adunări publice cu titlul”MITINGUL DIASPOREI”:

  1. a)în Piața Victoriei, în datade 10 August 2019, între orele 17.00-22.15, conform protocolului, planurilor și documentelor atașate.
  2. b)fărăa mă discrimina prin insistarea ca eu să depun planuri topografice specifice, în timp ce alte adunări publice în aceeași locație și cu aceleași caracteristici au obținut în 2019 avizarea favorabilă de către Comisia Tehnică de Circulație fără a depune planuri topografice specifice.

               Vă stau la dispoziție pentru mai multe informații și a discuta eventualele ajustări, dar solicit să fiu contactat în prealabil pentru a stabili de comun accord o dată pentru cazul în care mi se va solicită prezența fizică la întâlnirea Comisiei Tehnice de Circulație.

              Eu voi fi present în București în dată de 29 Iulie 2019 și îmi manifest disponibilitatea de a mă prezența la Primăria Municipiului București în ziua respectivă, dacă sunt invitat.

Cu considerație,

Dr Tommy Iuliu Joul Tomescu, DMD

Organizator principal și persoană responsabilă cu conducerea adunării publice ”Mitingul Diasporei”, se transmite într-un comunicat remis newsteam.ro

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.