Ce operație te va face să te lași de fumat
A doua țară din UE a interzis fumatul în spațiile publice
Ultima Ora Sănătate

Ce operație te va face să te lași de fumat

Ce operație te va face să te lași de fumat – o eventuală operație estetică te poate ajuta să te lași de fumat dacă asta intră în planul tău pe 2018. Un studiu au indicat că o posibilăo operație estetică ar putea fi cheia diminuării sau chiar a renunțării la fumat în următorii ani de după operație.   La cinci ani de la operație, 40% dintre pacienții participanți la studiu au renunțat parțial la fumat, un sfert dintre aceștia renunțând, în cele din urmă, în totalitate.

Care ar putea fi cauza?

Pentru a grăbi vindecarea, pentru a ajuta la coagularea sângelui și la alte aspecte ce țin de operație, majoritatea chirurgilor plasticieni le cer pacienților să nu mai fumeze deloc cu cel puțin două săptămâni înainte de operație.  Datorită fumatului cel mai rău efect post operator poate fi vasoconstricția – strâmtorarea vaselor sanguine și reducerea afluxului de sânge.

Acesta ar putea fi o cale naturală de a te lăsa de fumat deoarece nu e de ajuns ca pacienții să nu mai fumeze, ei nu au voie să folosească nici gumă, nici plasture de nicotină. Nu doar fumatul este dăunător, ci și nicotina în sine.

Alte beneficii ale lăsatului de fumat:

  • o scădere a complicațiilor post-operatorii;
  • o respirație mai plăcută și scăderea problemelor dentare;
  • pielea va arăta mai bine, cu mai puține riduri și pete.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.