Cazul fetiței de 13 ani rămasă însărcinată a ajuns în atenția Avocatului Poporului
Probleme în justiție. Avocatul Poporului condamnă diferențele salariale
Ultima Ora Social

Cazul fetiței de 13 ani rămasă însărcinată a ajuns în atenția Avocatului Poporului

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unei fete de 13 ani, din comuna Negomir, județul Gorj, care a rămas însărcinată cu un vecin de 63 de ani. Instituția verifică o posibilă încălcare a art. 49 din Constituția României privind protecția copiilor și a tinerilor.

”Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unei fete de 13 ani, din comuna Negomir, județul Gorj, care a rămas însărcinată cu un vecin de 63 de ani. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 49 din Constituția României privind protecția copiilor și a tinerilor”, se arată într-un comunicat de presă al Avocatului Poporului remis MEDIAFAX.

Procurorii au schimbat încadrarea juridică din act sexual cu minor în viol pentru bărbatul de 63 de ani din județul Gorj, acuzat că a lăsat însărcinată o fată de 13 ani. Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Bărbatul acuzat că a întreținut relații sexuale cu o fată de 13 ani a recunoscut fapta în fața anchetatorilor, însă ar fi spus că fata și-ar fi dat consimțământul.

După audieri, însă, procurorii au schimbat încadrarea juridică din act sexual cu minor în viol.

„În continuarea cercetărilor privind săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor, comisă de bărbatul de 63 de ani, din Negomir, procurorul de caz a dispus schimbarea încadrării juridice, fiind întrunite condițiile infracțiunii de viol, iar bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Târgu-Jiu cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, însușită ulterior și de instanță. Bărbatul a fost reintrodus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Bunica fetiţei, din comuna Negomir, s-a prezentat, marți, la Poliţie şi a depus plângere împotriva bărbatului care ar fi întreţinut relaţii sexuale cu nepoata sa, în urma cărora copila a rămas însărcinată. Medicii au descoperit că fata este însărcinată în cinci luni.

Aceasta mai are doi frați.

Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj a deschis o anchetă, fetița urmând să fie consiliată psihologic.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.