Caz incredibil de corupție la Universitatea din Petroșani. Studenții cumpărați cu bani grei.Dovezi 1
Ultima Ora Breaking News Exclusiv important învățământ Justiție petroșani Social

Caz incredibil de corupție la Universitatea din Petroșani. Studenții cumpărați cu bani grei.Dovezi

Președintele Ligii Studenților Universității din Petroșani, Alexandru – Mihai CHIUDA, prin vicepreședintele organizației, consideră că îndeplinește condițiile necesare pentru a obține bursă specială din partea Universității din Petroșani.

Acesta fondează cererea pe faptul că este implicat în „dezvoltarea, soluționarea problemelor și promovarea Universității din Petroșani”. De asemenea, acesta consideră că organizarea balului bobocilor reprezintă o activitate demnă de menționat, practic de remunerat. Cererea a fost întocmită în semestrul al II-lea din anul universitar 2018 – 2019, iar aceasta a primit răspuns favorabil din partea Consiliului de Administrație al Universității din Petroșani.

Caz incredibil de corupție la Universitatea din Petroșani. Studenții cumpărați cu bani grei.Dovezi 2

Menționăm că reprezentarea studențească are caracter facultativ, voluntar, benevol, iar „bursele speciale se acordă studenților care reprezintă Universitatea din Petroșani la competiții naționale/internaționale și au participat cu rezultate bune în ligile sportive de nivel I și II de la nivel național sau celor care reprezintă universitatea în activitatea cultural artistică și au obținut rezultate bune”, conform Regulamentului privind acordarea burselor pentru studenții de la cursurile universitare de licență, master și doctorat din cadrul Universității din Petroșani, regulament aflat în vigoare la data respectivă. Astfel, putem observa cu ușurință că în speța prezentă nu se regăsesc asemenea activități deoarece solicitantul își fondează cererea pe acțiuni de promovare care intră în sfera relațiilor publice, nicidecum în zona activităților cultural artistice.

Caz incredibil de corupție la Universitatea din Petroșani. Studenții cumpărați cu bani grei.Dovezi 3 Această situație arată că în cazul unor „studenți reprezentanți” interesele personale primează – bineînțeles – în detrimentul intereselor obiective specifice reprezentării studențești. Prin urmare, studenții reprezentanți nu ar trebui să beneficieze, cu atât mai puțin să solicite beneficii materiale în urma activităților de reprezentare. De ce? Deoarece aceștia pot fi catalogați ca „oameni ai universității”. Astfel, din cauza acestor cazuri, studenții care fac cu adevărat reprezentare studențească, din păcate, își pierd credibilitatea în fața colegilor lor.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.