Catastrofă în Japonia. 141 de morţi din cauza ploilor torențiale. 1
După ravagiile torentelor căzute din cer, Japonia a căzut pradă căldurilor toride, ceea ce reduce șansele de a găsi supraviețuitorii.
Ultima Ora Externe

Catastrofă în Japonia. 141 de morţi din cauza ploilor torențiale.

După ravagiile torentelor căzute din cer, Japonia a căzut pradă căldurilor toride, ceea ce reduce șansele de a găsi supraviețuitorii.

Echipele de salvatori niponi și-au început misiunea de a-i căuta pe supraviețuitorii ravagiilor făcute de ploile torențiale căzute în vestul Japoniei, care au ucis nu mai puțin de 141 de persoane.

Autoritățile au declarat că sunt date dispărute alte cel puțin zece persoane.

„Cei 75.000 de polițiști, pompieri, soldați din forțele de autoapărare (numele armatei japoneze – n.r.) și gărzii de coastă fac tot ce le stă în putință” pentru a-i ajuta pe sinistrați, a declarat Yoshihide Suga, purtător de cuvânt al guvernului nipon, citat de AFP.

Căutările și lucrările de curățare și eliminare a deșeurilor și dărâmăturilor se desfășoară sub un soare necruțător și o căldură de 35 de grade la umbră, ceea ce face munca salvatorilor un calvar

Precipitațiile fără precedent înregistrate vineri, sâmbătă și duminică au provocat inundații teribile, fluvii de noroi și alte distrugeri majore, care au lovit în mod dramatic populația, deși au existat avertismente și recomandări de a se părăsi zonele amenințate, în care locuiesc milioane de persoane.

Din cauza grvității situației, premierul Shinzo Abe a fost nevoit să-și anuleze un turneu politic în Belgia, Franța, Arabia Saudită și Egipt, programat să înceapă miercuri.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.