Alertă. Carmen Dan elimină tablete de la secțiile de vot. Se pregătește furtul alegerilor prezidențiale
Alertă. Carmen Dan elimină tablete de la secțiile de vot. Se pregătește furtul alegerilor prezidențiale
Ultima Ora Politic

Carmen Dan, lovită din nou. Eugen Tomac îi cere demisia

Președintele PMP, Eugen Tomac, a transmis, vineri, că partidul său cere demisiile lui Carmen Dan din fruntea Ministerului de Interne şi a şefilor Jandarmeriei „care au acţionat la ordinele politice venite dinspre PSD” după intervenția jandarmilor în Topoloveni, când au ridicat protestatari anti-PSD.

„PMP cere demisiile lui Carmen Dan din fruntea Ministerului de Interne şi a şefilor Jandarmeriei care au acţionat la ordinele politice venite dinspre PSD. Dragnea, Dan şi şefii instituţiei au făcut un lucru nepermis în vreo democraţie: au transformat jandarmii în minerii anilor 2018 – 2019. Fac un apel către toţi jandarmii de bună-credinţă din România, care au jurat să apere ţara şi pe cetăţenii săi, să nu mai dea curs ordinelor şefilor lor inconştienţi care s-au pus în slujba lui Liviu Dragnea”, a declarat preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Potrivit comunicatului, ceea ce s-a întâmplat în Argeş „a respectat tiparul acţiunilor represive de care sunt în stare doar dictatorii” iar reprezentanții PMP reclamă faptul că jandarmeria a fost „privatizată” de ministrul de Interne Carmen Dan.

„Acţiunea disproporţionată a Jandarmeriei împotriva protestatarilor de la Topoloveni ne arată faptul că Liviu Dragnea şi Carmen Dan se pregătesc să instaureze dictatura şi vor să-i bage pe toţi românii care li se opun la dubă. Ceea ce s-a întâmplat în Argeş a respectat tiparul acţiunilor represive de care sunt în stare doar dictatorii ajunşi în stadiul final de paranoia şi care au pierdut total contactul cu realitatea. Jandarmeria nu mai este o instituţie a statului român, ea fiind «privatizată» de Carmen Dan şi transformată în garda pretoriană a lui Liviu Dragnea. Acţiunea în forţă a Jandarmeriei este deopotrivă ilegală şi neconstituţională. Ilegală pentru că s-a stabilit deja că oamenii pot protesta, prin mai multe decizii ale instanţelor. Neconstituţională pentru că se încalcă dreptul constituţional la liberă întrunire şi liberă exprimare”, conform sursei citate.

Partidul Mișcarea Populară îndeamnă alegătorii să vină la scrutinul europarlamentar și referendumul de pe 26 mai, „având în vedere agresivitatea ieşită din comun a instituţiilor subordonate politic PSD”.

„Dragnea şi Carmen Dan nu vor fi etern la putere. Dacă românii sunt solidari şi se prezintă în număr mare la vot pe 26 mai, vom evita situaţia în care Dragnea şi ai săi vor mai putea da ordin să ne bage pe toţi în dubă”, a concluzionat preşedintele Eugen Tomac.

Jandarmeria Argeș anunță că protestatarii de la Topoloveni vor fi sancționați contravențional pentru participarea la o adunare publică nedeclarată și refuzul părăsirii zonei la solicitarea jandarmilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Printr-un comunicat de presă, Jandarmeria Argeș anunță că 10 persoane au organizat o adunare publică nedeclarată.

Mai mulți protestatari au fost ridicați la Topoloveni, în județul Argeș, de jandarmi și duși la Poliție pentru legitimare. Potrivit lui Flavius Tănase, purtătorul de cuvânt al IJJ Argeş, protestatarii au afișat bannere și au scandat lozinci și au fost conduși la secția de poliție pentru legitimare.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.