Lovitură pentru Carmen Dan. Academia de Poliție a dat verdictul în cazul lui Cătălin Ioniță
Ultima Ora Politic

Carmen Dan e terminată. Șeful Poliției Române face dezvăluiri incredibile

Ministrul de interne, Carmen Dan, este atacată de șeful Direcției Naționale Anticorupție din MAI, Cătălin Ioniță. Acesta o acuză că a făcut presiuni uriașe la adresa sa de a-și da demisia, dar și la adresa familiei sale. Pentru că fostul șef al Poliției Române nu a dorit să renunțe la post, Ministrul Carmen Dan a trecut la amenințări de joasă speță.

Prezentarea mincinoasă făcută de ministru în luna ianuarie 2018 când în disputa politică cu premierul de la acea vreme, Mihai Tudose, s-a prezentat public un raport din care reiese că sunt de acord cu ocuparea funcției de Inspector General al Poliției Române. Iată, va prezint un raport înregistrat din dată de 11.01.2018 din care reiese clar faptul că nu sunt de acord.

Ca urmare a presiunilor făcute am început activitatea ca Inspector General însă nenumăratele imixțiuni în activitatea firească a IGPR creau tensiuni permanente.

Am aflat imediat de faptul că, față de șeful Poliției Române se desfășoară activități de supraveghere operativă, de asemenea și asupra familiei mele, existând martori și probe video în acest sens. Am înștiințat conducerea DGPI, însă nu s-a întâmplat absolut nimic, din contră.

Văzând că nu pot fi manipulat am fost silit să îmi scriu un raport cu demisia din funcție chiar înainte de o deplasare în SUA la misiunea ONU, spunându-mi-se să plec liniștit că vom stabili ce facem. Ulterior, am aflat din mass media că mi-am dat demisia.

Odată reîntors la DGA au continuat presiunile vizând schimbarea din funcție a unor șefi de structuri teritoriale, aspecte pe care le voi detalia cu probe. Printre amenințările pe care le-am primit au fost și cele legate de înscenarea unui dosar penal la DNA, prezentarea tezei de doctorat că fiind plagiată înainte că orice organism de specialitate să se pronunțe”, spune șeful DGA.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.