Percheziții de amploare în 5 județe. Dosar privind fraude cu carduri bancare
Captură uriașă a procurorilor DIICOT. Un tânăr din Buzău, prins cu 8 kg de droguri
Ultima Ora Justiție Social

Captură uriașă a procurorilor DIICOT. Un tânăr din Buzău, prins cu 8 kg de droguri

 Un tânăr de 23 de ani din Buzău a fost prins când oferea altuia 8 kilograme de droguri. Anchetatorii au stabilit că cei doi fac parte dintr-o grupare care a introdus în țară 20 de kilograme de cannabis, în valoare de peste 200.000 euro pe piaţa neagră. La percheziții s-au găsit și arme.

DIICOT anunță că procurorii din Buzău și polițiștii au prins joi în flagrant un suspect în vârstă de 23 de ani, din Buzău, în timp ce oferea unui alt suspect, în vârstă de 21 de ani, un colet cu 8 kilograme de droguri de risc.

11 suspecți sunt cercetați în acest caz pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic internațional de droguri de risc în formă continuată, trafic intern de droguri de risc în forma continuată și deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu.

„În fapt s-a reţinut că, în perioada aprilie – septembrie 2019, a fost declanșată o amplă activitate de monitorizare tehnică și investigativă, fiind vizată o grupare infractională cu o structură piramidală, organizată pe trei paliere, care a acționat în direcția introducerii în țară de droguri de risc (cannnabis), acestea fiind disimulate în colete expediate dintr-o țară a Uniunii Europene către România, prin intermediul firmelor de curierat internațional, ulterior fiind depozitate temporar, manipulate, porționate, ambalate și vândute către consumatori. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut faptul că, membrii grupului infractional au facilitat introducerea în ţară a cantitații de 20 kilograme de cannabis, în valoare de peste 200.000 euro pe piaţa neagră a drogurilor”, arată DIICOT.

Au avut loc 12 percheziţii la locuințele unor membri ai grupării din Buzău şi Bucureşti și au fost puse în executare 10 mandate de aducere.

Totodată, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor două arme cu aer comprimat.

Procurorii au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a patru suspecți, iar față de alți patru s-a dispus măsura controlului judiciar.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii