Calendar creștin-ortodox, 31 octombrie, 2020. Sfinții Apostoli Apelie, Stahie, Amplie, Urban, Aristobul și Narcis; Sâmbătă morților - Moșii de toamnă 1
Social Ultima Ora

Calendar creștin-ortodox, 31 octombrie, 2020. Sfinții Apostoli Apelie, Stahie, Amplie, Urban, Aristobul și Narcis; Sâmbătă morților – Moșii de toamnă

Sfințîi Apostoli Apelie, Stahie, Amplie, Urban, Aristobul și Narcis

Sfântul Stahie a fost pus episcop în Bizanț de către Sfântul Apostol Andrei și a zidit o biserica în Arghiropoli, împreună cu Sfântul Andrei. Apoi a adunat pe mulți credincioși și îi învață mantuitoarea viață. Ostenindu-se șaisprezece ani în acea nevoință pentru mântuirea omenească, a răposat cu pace.

Amplie și Urban au fost puși episcopi de către același sfânt, Andrei. Amplie a fost episcop în Diospoli, iar Urban a fost episcop în Macedonia.

Ei, propovăduind pe Hristos și pe idoli pierzându-i, i-au ridicat asupra lor pe evrei și pe elini și, fiind uciși de către aceștia, și-au împletit lor cununa muceniceasca.

Narcis a fost episcop în Atena, Apelie în Ieraclia și Aristobul în Britania, propovăduind Evanghelia lui Hristos, iar după multe osteneli și nevoințe și-au dat fericitele lor suflete în mâinile Domnului.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.