Premierul Marcel Ciolacu pleacă, luni 21 august, în Grecia
Premierul Marcel Ciolacu pleacă, luni 21 august, în Grecia
Ultima Ora Social

Calculele PSD contrazise de la Bruxelles! Uniunea Europeană strică propaganda social-democraților! Document

PSD afirmă public că România este țara din Uniunea Europeană care a înregistrat cea mai mare creștere a șomajului în ultima lună, iunie.

Propaganda PSD este contrazisă ferm de la Bruxelles. Eurostat arată că, nu România a înregistrat cel mai mare șomaj din Uniunea Europeană, ci dimpotrivă, țara noastră este trecută în rândul statelor cu cel mai scăzut șomaj.

În iunie, luna în care în majoritatea statelor membre ale UE au început să fie ridicate restricțiile menite să oprească răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19), rata șomajului a urcat la 7,1%, de la 7% în mai, în timp ce în zona euro rata șomajului a crescut la 7,8%, de la 7,7%, arata datele publicate joi de Oficiul European de Statistica (Eurostat).

Calculele PSD contrazise de la Bruxelles! Uniunea Europeană strică propaganda social-democraților! Document 3

În rândul statelor membre, cele mai scăzute rate ale șomajului s-au înregistrat în Cehia (2,6%), Polonia (3%), Germania și Malta (ambele cu 4,2%), Olanda (4,3%), Bulgaria (4,4%), Slovenia (4,8%) și Romania (5,2%).

La polul opus se situează Spania (14,5%) și Letonia (10,1%). Eurostat estimează că în zona euro aproximativ 12,685 milioane de persoane (din totalul populației estimat la 330 de milioane) erau în șomaj în cursul lunii iunie, cu 203.000 mai multe decât în mai.

În iunie, 2,962 milioane de tineri din UE nu erau angajați, din care 2,360 milioane erau în zona euro. În rândul femeilor din UE, rata șomajului era de 7,5% în iunie, în creștere de la 7,3% în mai, în timp ce în rândul bărbaților rata șomajului era de 6,7% în iunie, fata de 6,6% în mai.

DOCUMENTUL AICI

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.