Taximetriștii continuă protestele. Amenință cu greva foamei
Firea dă vouchere uriașe taximetriștilor. Sunt puse la bătaie 5500 de astfel de tichete
Ultima Ora Economic Politic Social

Bucureștiul va fi paralizat joi de un nou protest al transportatorilor. Vezi zonele cu circulația blocată

COTAR a anunțat miercuri seara continuarea acțiunilor de protest, la doar câteva ore după ce federația FORT comunicase că renunță la acțiune în urma negocierilor purtate la Guvern. În aceste condiții, circulația în centrul Capitalei va fi paralizată joi, din cauza sindicaliștilor din transporturi aflați în stradă.

Principalele lor revendicări sunt reglementarea aplicaţiilor de tip car-sharing și eliminarea obligaţiei de a-şi lua maşini noi pentru trasee judeţene şi naţionale.

FORT (Federația Operatorilor Români de Transport) a acceptat deja promisiunile Guvernului pentru elaborarea rapidă a două ordonanțe de urgență care să le soluționeze revendicările și au renunțat la protest miercuri, cu două ore mai devreme față de intervalul programat.

COTAR (Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România) a anunțat însă că acțiunea de protest programată pentru joi în București va avea loc.

„Indiferent ce a anunțat Guvernul, în urma protestului organizat astăzi, noi vom ieși în stradă mâine, cu cele 5.000 de mașini din toată țara, pentru a arăta Guvernului că nu ne mai lăsăm păcăliți. Aceeași promisiune ne-a mai stopat acțiunile, trei ani la rând. Până când nu vedem în vigoare OUG promis, cu eliminarea sintagmei „în mod repetat” , cu trecerea activitatii de ”rent a car” la Ministerul Transporturilor, nu renunțăm la programul de proteste anunțat”, a precizat Vasile Ștefănescu, președinte COTAR, într-un comunicat. „Coloana se va forma din fața Guvernului, până la Casa Presei. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, atât în București, cât și pe drumurile naționale, de unde vor veni coloane de mașini din toate regiunile. Dacă nici de această dată nu se va rezolva problema semnalată de noi, transportatorii rutieri autorizați de persoane, vom organiza un miting de amploare în fiecare săptămână, în perioada următoare” a mai spus președintele COTAR.

Potrivit Poliției Rutiere, acțiunea transportatorilor se va desfășura în nordul Capitalei, între orele 6.30-15.00, iar mai multe zone din București vor fi blocate.

Începând cu ora 06.30, se va restricţiona traficul rutier pe Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, respectiv Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Presei Libere (zona central – mediană, gradual, în funcţie de sosirea participanţilor), permiţându-se circulaţia pe ambele sensuri ale Str. Arh. Ion Mincu;

La nevoie, se va restricţiona traficul şi pe Str. Paris și breteaua care leagă Bd. Iancu de Hunedoara de Piaţa Victoriei;

Începând cu ora 06.30, circulaţia în Piaţa Victoriei va fi resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în fața Guvernului României, între Bd. Aviatorilor şi Cal. Victoriei, respectiv Bd. Lascăr Catargiu, asigurându-se circulaţia pe Cal.Victoriei, Bd. Ion Mihalache, Str. Buzeşti şi Bd. Lascăr Catargiu.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.