Boris Johnson se încăpățânează: nu dorește o nouă amânare a Brexit-ului 1
Ultima Ora Externe

Boris Johnson se încăpățânează: nu dorește o nouă amânare a Brexit-ului

Premierul britanic, Boris Johnson, nu a semnat scrisoarea adresată Uniunii Europene pentru a cere amânarea Brexitului, potrivit AFP.

În schimb, Boris Johnson a trimis o a doua scrisoare, semnată, specificând că nu doreşte această amânare, pe care a fost constrâns legal să o solicite după ce deputații britanici au decis sâmbătă să amâbe votul pe acordul de Brexit încheiat între Londra şi Bruxelles.

Anterior Premierul Boris Johnson a trimis o scrisoare formală prin care solicită amânarea retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, a anunţat, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, Donald Tusk, preşedintele în funcţie al Consiliului European.

„Solicitarea de prelungire a procedurii Brexit tocmai a ajuns. Voi începe consultările cu liderii Uniunii Europene pentru a stabili cum să reacţionăm”, a declarat Donald Tusk prin Twitter.

Donald Tusk a afirmat cu câteva ore înainte că discutase prin telefon cu Boris Johnson şi aştepta scrisoarea formală din partea Guvernului britanic.

Conform unor surse de la Bruxelles, Uniunea Europeană este dispusă să acorde Marii Britanii o nouă amânare a Brexit, în contextul impasului politic de la Londra.

Premierul britanic, Boris Johnson, declarase la nivel public că nu va solicita amânarea Brexit, argumentând că săptămâna viitoare va încerca să obţină aprobarea Acordului de retragere din UE şi a legislaţiei aferente.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.