Bombă. Un turnător la Securitate numit de Dăncilă în Guvern. Oamenii lui Dragnea revin la butoane. FOTO 1
Ultima Ora Politic

Bombă. Un turnător la Securitate numit de Dăncilă în Guvern. Oamenii lui Dragnea revin la butoane. FOTO

Samuel Calotă, colaborator cu Securitatea și cel care a încercat să-l mituiască pe denunțătorul lui Dragnea din dosarul „Referendumul”, va fi numit şef la Institutul Naţional de Metrologie.

Astfel, premierul Viorica Dăncilă continuă seria numirilor celor din ALDE după ieșirea din coaliție decisă de Călin Popescu-Tăriceanu, președintele ALDE.

Samuel Calotă este unul dintre contestatarii lui Tăriceanu după ieșirea de la guvernare. Vicepreședinte al Organizației județene Teleorman a ALDE, Samuel Calotă nu a privit cu ochi buni decizia lui Tăriceanu.

„Cred că se impune urgent organizarea unui congres în care să se stabilească în mod clar direcția pe care trebuie să o ia ALDE. Ca membru care am pus suflet și energie ca partidul să obțină la alegerile parlamentare aproape 7 % în județul Teleorman, îl sfătuiesc cu modestie pe domnul Tăriceanu să nu abandoneze proiectele mari pe care le-a susținut în timpul acestei guvernări”, declara la sfârșitul săptămânii trecute Calotă.

Samuel Calotă a fost colaborator al securităţii, potrivit Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor  Securității. Calitatea de colaborator semnalată de CNSAS a fost consfințită printr-o hotărâre irevocabilă, la 14 octombrie 2010, şi pronunţată la Înalta Curte de Casație și Justiţie.

Un adevărat traseist, Samuel Calotă a fost la PDL, apoi la UNPR. În 2014, vicepremierul Gabriel Oprea, președinte UNPR, l-a recompensat pe Calotă cu un post de consilier.

A urmat ALDE, proaspăt înființat în iunie 2015. Calotă a candidat pe listele ALDE de Teleorman la alegerile parlamentare din 2016.

Samuel Calotă este implicat în dosarul „Referendumul”, în care Liviu Dragnea a primit doi ani de închisoare cu suspendare. El este cel care a încercat să influențeze un martor din dosar. Calotă a fost acuzat de Romică Părpălea, fost președinte al unei secții de votare din Alexandria, că i-a oferit acestuia din urmă 100.000 de euro pentru a-și retrage denunțul împotriva lui Liviu Dragnea în dosarul Referendumului.

În octombrie 2015, Samuel Calotă și-a dat demisia din funcția de consilier al secretarului de stat pentru relația cu Parlamentul, din cadrul Ministerului de Interne. Samuel Calotă era consilierul secretarului de stat pentru Relația cu Parlamentul din MAI, Bogdan Tohăneanu.

Demisia venea după ce martorul-cheie în dosarul „Referendumul”, Romică Părpălea, a declarat că Samuel Calotă i-a oferit bani pentru a retrage un denunț împotriva lui Liviu Dragnea.

Pe 15 mai 2015, Liviu Dragnea a fost condamnat de un complet de trei judecători de la ÎCCJ în dosarul ‘Referendumul’ la un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani. Alţi 74 de inculpaţi din dosar au fost fie achitaţi, fie condamnaţi la închisoare cu suspendare, realitatea.net.

samuel calota

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.