Călin Popescu Tăriceanu a anunţat lista, separată de PSD, la europarlamentare. Propunerea ALDE începe cu Norica Nicolai, Daniel Barbu şi Renate Weber
Ultima Ora Politic

Bombă! Tăriceanu candidează pentru Cotroceni!

Călin Popescu Tăriceanu declara la începutul lunii, după alegerile europarlamentare și după ce Senaul a respins cererea de începere a urmăririi penale păe numele său, că în prezent nu mai este o opţiune candidatura sa pentru alegerile prezidenţial.

La doar două săptămâni distanță, lucrurile stau cu totul altfel. Liderul ALDE Sibiu, Gheorghe Tocaciu, susține că declarația a fost citită greșit, iar Tăriceanu va fi candidatul ALDE la prezidențiale.

”ALDE Sibiu, prin președintele Ovidiu Gheorghe Tocaciu, trage un semnal de alarmă și dezminte toate informațiile eronate potrivit cărora Călin Popescu Tăriceanu ar dori să renunțe la alegerile prezidențiale.

Toată această neînțelegere a pornit în urma unei declarații făcute la scurt timp după alegerile europarlamentare. Președintele Tariceanu , întrebat despre o candidatură la prezidentiale, a declarat, textual: „În acest moment candidatura la prezidentiale nu intră în discuție în ceea ce mă privește. Pentru mine nu este o opțiune pe care în momentul de față să o analizez” (n. r. 3 iunie).”

Din rea intentie sau din amatorism profesional, declarația presedintelui Tariceanu a fost interpretată ca un anunt privind renunțarea la o candidatură la alegerile prezidențiale! Această interpretare NU este conformă realității politice din ALDE! Tăriceanu NU a spus că renunță la această candidatura, ci doar a explicat, ca, in acel moment post alegeri, cand stim cu totii ca a trebuit să stăm și să analizam cu atenție motivele pentru care rezultatul obținut nu a fost deloc satisfăcător, NU era oportună o discuție despre acest subiect. Energia partidului trebuia atunci canalizată către această analiză internă”, explică Ovidiu Gheorghe Tocaciu, președintele ALDE Sibiu, potrivit stiripesurse.ro.

Mai mult, acesta spune că Tăriceanu trebuie să fie candidatul ALDE la alegerile prezidentiale.

„În opinia noastră, dl președinte Tăriceanu este singurul candidat din partea coaliției PSD -ALDE cu șanse reale de a câștiga competiția prezidențiala în fața lui Klaus Iohannis. Indiferent de decizia PSD, însă, Călin Popescu Tăriceanu este clar că este candidatul ALDE la alegerile prezidențiale.”, susține liderul ALDE Sibiu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.