Bombă. UDMR nu votează bugetul. Guvernul Dăncilă în pericol
Ultima Ora Politic

BOMBĂ. S-A CONFIRMAT. UDMR VOTEZĂ DEMITEREA VIORICĂI DĂNCILĂ. DRAGNEA E DISPERAT

BOMBĂ. S-A CONFIRMAT. UDMR VOTEZĂ DEMITEREA VIORICĂI DĂNCILĂ. DRAGNEA E DISPERAT

Liderul UDMR Kelemen Hunor a confirmat că formațiunea politică pe care o conduce este gata să voteze Moțiunea de Ccenzură ce va fi depusă vineri de către partidele din Opoziție.

Deputatul UDMR este însă sceptic că Moțiunea va trece întrucât și cu votul deputaților și senatorilor minorității maghiare ar mai lipsi câteva zeci de voturi.

”Moțiunea de cenzură se anunță din septembrie. Eugen Tomac a avut-o scrisă din septembrie. Încă nu există moțiune de cenzură. Au zis că o depun pe 10, 12, după aceea nu s-a depus. Noi nu am văzut textul. Deocamadată nu s-a depus. Am avut o discuție cu Dan Barna, Eugen Tomac și cu colegii din PNL. Nu am avut o discuție cu Ludovic Orban. Noi ne-am intersectat la Congresul CDU. Am dat mâna, ne-am salutat și atât. Nu am discutat deloc despre moțiunea de cenzură. Asta nu înseamnă că dacă mă caută nu vom discuta. Cu colegii din PNL am mai discutat pe holuri, în plen. Rămâne întrebarea – Opoziția vrea într-adevăr să guverneze? Cine e premierul, cine sunt miniștrii, care e majoritatea, care e programul de guvernare? L-am întrebat pe Dan Barna, nu am primit răspuns. Am întrebat la PNL, nu am primit. Poate vin cu Ludovic, poate vin cu Dan Barna, poate vin cu Tomac, cu Băsescu premier. Am impresia că aici se întâmplă lucrul următor – sesiunea și moțiunea.

Toți au spus că le lipsesc 51-52 de voturi. De unde le aduni? UDMR are 30. Dacă sunt convinși că lucrurile merg extrem de bine după moțiunea de cenzură sigur vor exista voturi. Cine ar incerca să formeze o majoritate, fiindcă nu avem timp la dispoziție. În acest moment nu există o majoritate, nici cu noi, nici fără noi, nici cu minoritățile. Ar trebui să știm cine va conduce această majoritate.”, a spus Kelemen Hunor.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.