Simona Halep a răbufnit
Simona Halep a răbufnit
Exclusiv Sport Ultima Ora

BOMBĂ în sportul românesc. După Simona Halep, o medaliată cu bronz la Mondiale, a fost găsită dopată. FOTO

În că o BOMBĂ explodează în sportul românesc.

După ce Simona Halep, a fost suspendată pe motiv că a fost găsită dopată, o altă mare sportivă din România a fost testată pozitiv, la tesul antidrog.

Halep și-a pregătit apărarea și e gata să-și demonstreze nevinovăția.

Maria Boldor, scrimeră legitimată la CSA Steaua, a fost depistată pozitiv în urma probei A, care i-ar fi fost făcută acasă. „Proba A a Mariei Boldor este pozitivă. Urmează să se efectueze și proba B”, a confirmat Federația Română de Scrimă.

”Federația Română de Scrimă precizează că sportiva Maria Boldor, floretistă legitimată la CSA Steaua, a fost supusă unui control în luna decembrie şi a fost testată pozitiv la Enobosarm (ostarină). Maria Boldor a cerut deja contraexpertiza probei B.

 

Agentia Nationala Antidoping a notificat sportiva și Federația Româna de Scrimă și, până la soluționarea cazului aflat în gestionare, Federația a suspendat-o temporar pe Maria Boldor din Lotul Național de floretă”, anunță Federația.

Substanța interzisă se numește ostarină, iar Lucian Bute a fost găsit și el dopat în anul 2016 cu aceeași substanță.

Conform regulamentului Agenției Internaționale Antidoping, urmează acum să se preleveze și proba B, iar dacă și aceasta va confirma rezultatele date de proba A, sportiva va fi suspendată.

După Simona Halep, scrimera Maria Boldor a fost găsită dopată
După Simona Halep, scrimera Maria Boldor a fost găsită dopată

Maria Boldor, printre cele mai bune sportive de la CSA Steaua!

Scrimera Maria Boldor este un etalon în acest sport, câștigând medalia de bronz la Mondialele din 2021 de la Cairo, dar și titlul de campioană națională și Cupa României la floretă individual feminin.

Maria Boldor a reprezentat România la Campionatele Europene de scrimă din 2013, 2014 și 2015. De altfel, în 2015 a concurat și la Jocurile Olimpice desfășurate la Baku, în Azerbaidjan, unde a participat la proba de floretă feminin.

În 2017, Maria Boldor a concurat și în proba de floretă feminin la Campionatele Mondiale de scrimă desfășurate la Leipzig, în Germania. În același an, ea a concurat, de asemenea, la probele de floretă individuală feminin și de florete pe echipe feminine la Universiada de vară din 2017 desfășurată în Taipei, Taiwan.

CSA Steaua București, clubul la care activează Maria Boldor, a emis un comunicat prin intermediul căruia a decis suspendarea temporară a contractului acesteia.

CSA Steaua i-a suspendat contractul

„Clubul Sportiv al Armatei Steaua a luat act de decizia Agenției Naționale Anti-Doping (ANAD), privind suspendarea provizorie a sportivei Beatrice-Maria Boldor-Boghiță, ca urmare a rezultatului pozitiv al probei A.

Beatrice-Maria Boldor-Boghiță este componenta lotului olimpic de scrimă al României, fiind inclusă în programul ADAMS alături de alți sportivi, care au potențial de calificare la Jocurile Olimpice.

În baza articolului 80 din Legea 310/2021 privind prevenirea și combaterea dopajului în sport, suspendarea provizorie a unui sportiv este obligatorie pe baza unui rezultat pozitiv al probei A.

Beatrice-Maria Boldor-Boghiță a cerut efectuarea de teste pe eșantionul B, iar până la comunicarea rezultatelor finale s-a luat măsura suspendării tuturor activităților de pregătire sportivă, precum și a contractului de activitate sportivă încheiat între cele două părți.

Clubul Sportiv al Armatei Steaua susține un sport curat, fără dopaj, iar până la soluționarea finală a cazului este alături de sportiva sa.” – se arată în comunicatul oficial al clubului.

Maria Boldor (n. 3 august 1996, București, România) este o scrimeră română specializată pe floretă. Ea a câștigat una dintre medaliile de bronz la proba de floretă feminin la Campionatele Mondiale de scrimă din 2022 desfășurate la Cairo, Egipt.

Boldor a concurat la Campionatele Europene de scrimă în 2013, 2014 și 2015. Ea a reprezentat România la Jocurile Europene din 2015 desfășurate la Baku, Azerbaidjan unde a concurat la proba de floretă feminin.

În 2017, Maria Boldor a concurat în proba de floretă feminin la Campionatele Mondiale de scrimă desfășurate la Leipzig, Germania. În același an, ea a concurat, de asemenea, la probele de floretă individuală feminin și de florete pe echipe feminine la Universiada de vară din 2017 desfășurată în Taipei, Taiwan.

Boldor a concurat la proba de floretă feminin la Campionatele Mondiale de scrimă din 2019 desfășurate la Budapesta, Ungaria.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.