Tudorel Toader, lovit din plin. Nici UDMR nu îl mai susține
Ultima Ora Politic

Bombă de la Bruxelles. Premieră în Europa. Liderii UDMR din România trebuie arestați. FOTO

Europarlamentarul român Cătălin Ivan dorește sancționarea cât mai urgentă a liderilor UDMR care au făcut, la sfârșitul săptămânii cu ocazia Congresului formațiunii politice declarații defăimătoare la adresa statului român.

Aceștia au spus că se vor lupta pentru autonomia maghiarilor în România, pentru a putea folosi simbolurile Ungariei și pentru dreptul de a vorbi limba maghiară în zonele unde sunt populație majoritară.

”De câte argumente mai avem nevoie pentru a înțelege că UDMR este în afara legii, că activitatea sa este una împotriva statului român, că finanțările directe și indirecte de la Budapesta au ca scop slăbirea României și creșterea influenței Ungariei pe teritoriul țării noastre, că nimic din ce presupune respectarea obligațiilor de cetățeni români, indiferent de etnie, nu li se aplică liderilor maghiari?

UDMR trebuie scos în afara legii, iar unii lideri ai acestei formațiuni ar trebui anchetați pentru acte săvârșite împotriva intereselor naționale și chiar a siguranței acestui stat. Avem de-a face cu demnitari ai statului român care acționează în interesul Ungariei și împotriva României.

 Am înțeles că la București este multă incompetență, lașitate și oportunism. Pot să înțeleg și că-i șantajează pe cei de la PSD și ALDE cu voturile în Parlament. Dar chiar să nu mai existe nicio instituție care să se asigure că statul român funcționeaza în baza Constituției și a legilor în vigoare? Declarațiile făcute la Congresul UDMR sunt scandaloase și vă garantez că nu ar fi fost posibile în nicio altă țară europeană”, spune eurodeputatul Cătălin Ivan.

Parlamentul European a adoptat inițiativa europarlamentarului Cătălin Ivan privind recuăerarea averilor ilicite scoase în afara UE

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.