OFICIAL! AVEM DOVADA! DRAGNEA ȘI TĂRICEANU ÎNȚELEGERE SECRETĂ CU VIKTOR ORBAN! MELEȘCANU IMPLICAT 1
Ultima Ora Politic

OFICIAL! AVEM DOVADA! DRAGNEA ȘI TĂRICEANU ÎNȚELEGERE SECRETĂ CU VIKTOR ORBAN! MELEȘCANU IMPLICAT

Aflat într-o vizită la Bucureşti, ministrul maghiar de Externe, Péter Szijjártó, a confirmat că investiţiile Ungariei în comunităţile maghiare din Transilvania nu au avut un acord scris din partea României, ci s-au derulat doar în baza unei înţelegeri verbale cu Teodor Meleşcanu, fost ministru de Externe în timpul guvernării PSD.

”Contractele care au fost derulate pentru investiţiile în Transilvania s-au încheiat. Dorim să le continuăm. Nu mai există contracte în derulare. În 2017, am vorbit cu Teodor Meleşcanu despe această problemă şi atunci am discutat condiţiile. Ne-am uitat unul în ochii celuilalt şi aşa am stabilit programul. Domnul Aurescu îşi doreşte acum o înţelegere în scris. O vom face”, a spus diplomatul maghiar.

Surse politice spun că, acest acord tacit ar fi fost un schimb pentru ca parlamentarii PSD și ALDE să voteze legea care prevede Autonomia Ținutului Secuiesc.

Mai mult, Meleșcanu i-ar fi spus oficialului de la Budapesta că are acordul liderilor PSD și ALDE, Liviu Dragnea și Călin-Popescu Tăriceanu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.