Exploziv. Traian Berbeceanu îi desființează pe Dăncilă și Tăriceanu. Sistemul este putred. Au eliberat infractorii
Exploziv. Traian Berbeceanu îi desființează pe Dăncilă și Tăriceanu. Sistemul este putred. Au eliberat infractorii
Ultima Ora Politic

Berbeceanu o face praf pe Dăncilă: ”Penibil! Și scabroasă declarația acesteia”

Fostul comisar Traian Berbeceanu se declara revoltat de afirmațiile președintelui PSD, Viorica Dancila, care a pretins că a declanșat un „război împotriva criminalității”.

„De-a dreptul penibil modul în care doamna Viorica declara că ‘lupta împotriva corupției’ este cea care ar fi afectat negativ ‘lupta împotriva criminalității’. Și scabroasă declarația acesteia potrivit căreia ‘declara război criminalității fără menajamente’.

Și mă aștept că în sesiunea extraordinară a Parlamentului, pe care Domnia să vrea să o convoace, să fie înființată o comisie specială care să-i împlinească dezideratul, condusă, musai, de Iordache și din care să facă parte, obligatoriu, Manda și Nicolicea.

Păi, Tanti, tocmai partidul pe care-l conduceți a indus starea de comă profundă structurilor de aplicare a legii”, a  scris Traian Berbeceanu pe Facebook.

Premierul Viorica Dancila a declarat, miercuri, că lupta anticorupție trebuie să continue, dar ea trebuie canalizată „din zona de spectacol” către zona de prevenție.

„A existat până acum o concentrare exclusivă pe lupta anticorupție, iar lupta împotriva criminalității a rămas în plan secund. Nu putem acceptă acest lucru. Lupta împotriva corupției trebuie să continue, dar trebuie să o canalizăm din zona de spectacol și de alocare exclusivă de resurse și atenție către zona de prevenție, către instituirea unor mecanisme care să controleze și să prevină acest fenomen „, a afirmat Dancila, la Palatul Victoria.

Premierul a adăugat că primul lucru care trebuie protejat este viață și a solicitat clasei politice și tuturor factorilor responsabili în acest demers să se implice.

„Acest război împotriva criminalității presupune că alături de prim-ministru să vină toți cei care vor că siguranță să devină o prioritate! Nu mai este vorba despre a fi oameni politici, ci despre a fi oameni. Chem alături de noi și organizațiile nonguvernamentale care activează în domeniul combaterii violenței domestice, a traficului de persoane, a abuzurilor, în domeniul protecției minorilor. Le invit la Guvern pentru că, împreună cu specialiștii din ministere, să găsim soluțiile corecte. Să reparăm ceea ce este atât de profund greșit. Pe mine, că femeie și că mama, ceea ce s-a întâmplat la Caracal m-a zdruncinat. Dar sunt acea femeie și mama care are la dispoziție pârghii necesare pentru îndreptarea lucrurilor. Din solidaritate cu toate femeile românce, cu toți părinții și cu toți aceia care în fiecare zi se gândesc la binele cuiva drag, voi face tot ceea ce îmi stă în putere că în România să primeze legea și siguranță”, a mai declarat Dancila.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.