Bebelușul ducilor de Sussex a creat controverse. Ce nume va purta și ce titlul nobiliar va primi
Ultima Ora Externe

Bebelușul ducilor de Sussex a creat controverse. Ce nume va purta și ce titlul nobiliar va primi

Imediat după ce lumea întreagă s-a oprit pentru câteva minute pentru a afla vestea naşterii fiului ducilor de Sussex, au început să apară întrebările cu privire la titlul nobiliar pe care îl va avea Archie Harrison Mountbatten-Windsor, relatează online ziarul spaniol La Vanguardia

Întrebarea privind titlul nobiliar pe care îl va purta fiul lui Meghan şi al prinţului Harry a fost una dintre cele mai frecvente, alături de cea legată de numele său, ţinând cont de complicatul protocol al casei regale britanice.

Bebeluşul lui Meghan şi Harry nu este prinţ, asemeni verişorilor săi mai mari, George, Charlotte şi Louis.

Conform unui decret din anul 1917, din epoca domniei lui George al V-lea, titlul de prinţ sau de prinţesă este rezervat fiilor regelui, nepoţilor săi şi primului născut al prinţului de Wales.

În principiu această prevedere urma să-i excludă pe Charlotte şi Louis de la titlul de prinţesă sau prinţ, dar în 2012, regina Elisabeta a II-a l-a extins tuturor copiilor prinţului William şi ducesei de Cambridge.

Prin urmare, care va fi titlul primului născut al ducilor de Sussex? Micuţul moşteneşte titlul de conte de Dumbarton, pe care l-a primit Harry la căsătoria sa cu Meghan.

Trebuie avut în vedere şi că regina Elisabeta a II-a ar putea modifica din nou decretul pentru a-i oferi titlul de prinţ celui mai mic dintre strănepoţii săi, acordat şi ultimilor doi născuţi ai ducilor de Cambridge.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.