Băsescu sare la gâtul lui Kovesi
Atac la noul Ministru al Educației.E 'Groparul Educației'
Ultima Ora Justiție

Băsescu sare la gâtul lui Kovesi. „Administrează DNA în favoarea intereselor ei”

Traian Băsescu a declarat pentru România TV, ca daca Klaus Iohannis ţine la DNA ar trebui să o schimbe pe Laura Codruţa Kovesi cât mai repede. Băsescu s-a lansat în atacuri la adresa şefei DNA, spunând că i s-a urcat puterea la cap, că administrează DNA în favoarea intereselor ei de publicitrate şi că minte cu neruşinare.

”A făcut un efort formidabil în 2015 şi la începutul lui 2016 să-i dovedească lui Iohannis că poate fi utilă. A fost perioada cea mai neagră a DNA, când foarte mulţi oameni au fost arestaţi degeaba. A obţinut al doilea mandat la DNA. Nu conta că distruge oameni. (…) A decredibilizat instituţia. Administrează DNA în favoarea intereselor ei de publicitate. Azi am văzut-o minţind cu neruşinare la Euronews, unde spunea că prin noile legi, procurorii au fost subordonaţi politic. Prin aceste legi noi e întărită independenţa magistraţilor”, a declarat Traian Băsescu la România Tv.

Referitor la dosarul Microsoft, fostul preşedinte a spus că Laura Codruţa Kovesi ar fi trebuit să ştie că cei opt miniştri pentru care s-a cerut urmărire penală nu mai îndeplineau condiţiile pentru a fi cercetaţi.

Urgenţa numărul 1 privind DNA e reabilitarea credibilitatea instituţiei, pentru că au avut atâtea eşecuri în ulrima perioadă, încât ceva trebuie să se întâmple acolo. Trebuie adusă DNA măcar la valoarea pe care o avea în perioada lui Morar, când nu prea plecau dosare fără probe consistente. Ce se întâmpla acum cu dosarele este inacceptabil”, a continuat Băsescu.

Fostul preşedinte a revenit, însă, asupra afirmaţiilor sale şi a spus că Iohannis ar trebui, totuşi, să o păstreze pe Kovesi în funcţie, cu mandatul de a îndrepta ce a stricat şi ca să înlăture procurorii slugi.

”Sincer, ea a stricat mentalitatea, să o indrepte. Una din marile greşeli a fost şi acel arogant ”noi suntem DNA”. A făcut din DNA moşia ei. Ar fi bine să o ţină cu mandatul să îndrepte ce a stricat – să-şi înlature procurorii slugi”, a mai spus Băsescu

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii