Bombă. Avocatul fostei neveste a lui Dragnea, Bombonica îi dă lovitura decisivă liderului PSD. ”Va ieși în genunchi”
Ultima Ora Justiție

Avocatul fostei soții a lui Dragnea, A SESIZAT CCR cu privire la tratamente juridice diferențiate

Avocatul fostei soții a lui Dragnea, A SESIZAT CCR cu privire la tratamente juridice diferențiate

Astăzi, în nume personal, am formulat o petiție adresată Avocatului Poporului, prin care am solicitat sesizarea Curții Constituționale cu o excepție de neconstituționalitate în ce privește art. 428 alin. 1 Cpp, care prevede termenul de 30 de zile de la comunicare pentru introducerea unei contestații în anulare, a scris pe Facebook Toni Neacșu, fostul avocat al Bombonicăi Prodana.

„În motivare am plecat de la efectele Deciziei CCR nr. 685/2018 și de la tratamentul juridic diferențiat și discriminatoriu în care se află persoanele care au fost condamnate și execută pedepse pronunțate de Completele de 5 judecători de la ÎCCJ în perioada 1.02.2014 și până în prezent.

Reamintesc că prin Decizia 685/2018 s-a stabilit (pct. 198) că „atât în materie penală, cât şi extrapenală, sancţiunea compunerii nelegale a completului de judecată este nulitatea necondiţionată şi, prin urmare, absolută, a actelor îndeplinite de un astfel de complet”.

Așa cum a fost cazul și cu intervenția pe care am facut-o la CCR pe tema completelor de 5, cred că soluția pentru respectarea și restabilirea unor drepturi fundamentale încălcate, individuale sau colective, depinde tot de folosirea sistematică, dar calm, a mijloacelor procedurale și a instrumentelor instituționale pe care ni le oferă cadrul legal”, scrie Neacșu pe Facebook.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.